Proton behandeling van leverkanker

Leverkanker is inclusief ongebreidelde proliferatie van epitheelcellen van de lever. Zoals aangegeven in de NCI (National Cancer Institute), dicht bij de 22.000 mensen lijden aan deze vorm van kanker vorm jaar in de VS. Ondanks dat er geen volledige genezing, artsen vaak gebruik van behandelingen zoals proton therapie, chemotherapie, chirurgie en radiotherapie om de metastase en verdere vermenigvuldiging van de kankercellen te controleren.

Proton Therapy

Proton therapie omvat het bestralen van de kankercellen van de lever met hoge energie proton balken teneinde beschadigen en zo voorkomen dat hun verdere verspreiding.

Time Frame

Protonentherapie sessies meestal plaats een tot twee keer per week voor bijna 5-7 weken. Maar het tijdsbestek kan variëren naargelang de interne uitzaaiing van de kankercellen.

Voordelen

Een minimaal invasieve behandelmethode, proton therapie blijkt vooral gunstig voor de oudere patiënten leverkanker en die niet in staat om een ​​operatie te ondergaan als gevolg van hartaandoeningen.

Effecten

Vaak voorkomende bijwerkingen van protonentherapie bij gebruik tegen leverkanker omvatten pijn en ontsteking van de longen en spijsverteringsproblemen .Andere algemene bijwerkingen zijn haaruitval, vermoeidheid, huidirritaties en diarree onder anderen.

Waarschuwingen

Artsen zou je aanraden om de blootstelling naar de zon straling en gifstoffen uit het milieu te verminderen terwijl het ondergaan van protonentherapie sessies.