Prostaatkanker Complicaties

Prostaatkanker Complicaties

Complicaties van prostaatkanker veroorzaakt door de kanker zelf, bijwerkingen van de behandeling en de verspreiding van kanker naar andere delen van het lichaam. Deze problemen een ziekte geassocieerd met chemotherapie of bestralingstherapie, incontinentie, impotentie, pijn en depressie. Al deze mogelijke bijwerkingen vereisen de ontwikkeling van strategieën en technieken, samen met het helpen van de arts maken een effectieve behandeling plan.

Significantie

Verspreiden prostaatkanker veroorzaakt veel meer complicaties voor de patiënt dan pijn, incontinentie en impotentie. Wanneer kanker zich naar andere organen in het lichaam, behandeling wordt agressiever met chemotherapie of bestralingstherapie. Deze behandelingen misselijkheid en zwakke voorwaarden dagen na elke behandeling. Pijn als gevolg van kanker of als het zich naar bot en andere gebieden kunnen worden bediend met over-the-counter of voorgeschreven pijnstillers. Als ernstige pijn is opgetreden en niet kan worden gecontroleerd door middel van medicijnen, wordt dan verwijzing naar een pijn specialist nodig. Deze specialisten zijn getraind in behandelingen en extra medicijnen om de complicaties van de pijn te beheersen. Urineren problemen is een andere complicatie die meestal wordt gecontroleerd door middel van bekkenbodemspieroefeningen genaamd Kegel oefeningen. Ernstige incontinentie vereist meestal een operatie om dit probleem te verhelpen. Erectiele disfunctie is een vierde complicatie. Dit gebeurt als gevolg van het behandelen van de bijwerkingen van verspreiding kanker, pijn en incontinentie. Dit probleem wordt behandeld met medicijnen of chirurgie, afhankelijk van de ernst van de complicaties.

Omgaan

Onderhouden van een ondersteunend netwerk van familie en vrienden om te helpen omgaan met prostaatkanker en complicaties die zich voordoen. Een andere belangrijke omgaan mechanisme te houden aan een normale routine zoveel mogelijk. Dit helpt om de kanker niet alledaagse interacties met gezin en werk te controleren garanderen. Een andere reden is dat het behoud van een normale routine blijft een gevoel van welzijn en kwaliteit van leven. Een pro-actieve benadering van de bestrijding van de ziekte betekent dat het nemen van voldoende lichaamsbeweging en het eten van een gezond dieet. Deze twee benaderingen te helpen de geestelijke en fysieke aspecten van het omgaan met prostaatkanker. Ze ondersteunen ook een positief standpunt dat een hands-on aanpak zal helpen vechten en winnen. Omgaan met begeleiding is een andere benadering voor het omgaan met de complicaties van prostaatkanker. Delen met een vertrouwd familielid of vriend is gunstig voor het verminderen van psychische complicaties. Als er geen vertrouwde persoon beschikbaar is, roep de hulp van een gecertificeerde adviseur opgeleid hindernissen met betrekking tot prostaatkanker.

Effecten

Overleg met een arts met betrekking tot veranderingen in de bijwerkingen is van cruciaal belang om een ​​proactieve aanpak bij de bestrijding van prostaatkanker complicaties. Hoewel de bijwerkingen kunnen worden slopende op momenten, wanneer de arts is zich volledig bewust van hoe deze complicaties van invloed zijn op het lichaam en geest, een levensvatbare behandelplan is mogelijk. Eerlijk zijn is de sleutel tot het voorkomen van onnodige bijwerkingen.

Preventie / Oplossing

Controlling complicaties geassocieerd met prostaatkanker is niet gemakkelijk en soms lijkt onmogelijk. In de meeste gevallen worden de bijwerkingen gebaseerd op het stadium van de kanker, behandelplan, pijndrempel patiënt en aanvullende chirurgie vereist voor het oplossen complicaties. Preventie van de ernst van de complicaties is gebaseerd op het werken met de arts om een ​​behandelplan dat bestaande bijwerkingen niet samengestelde ontwikkelen.

Overwegingen

Het opsporen van prostaatkanker vroeg is van cruciaal belang voor het vermijden van slopende complicaties in verband met prostaatkanker. Medisch advies zodra de eerste tekenen van symptomen betekent meer agressieve behandeling plannen misschien niet nodig. Behandeling tijdens de vroege stadia van prostaatkanker vermindert het aantal en de ernst van complicaties.