Preventie van heupfracturen Door oefeningen zoals Tai Chi

Preventie van heupfracturen Door oefeningen zoals Tai Chi

Breken van een heup kan een ernstig letsel, vooral voor oudere volwassenen. Senioren die al een afname van spierkracht en lenigheid hebben ervaren risico lopen op hun zelfstandigheid en mobiliteit te verliezen wanneer zij worden geconfronteerd met een heupfractuur. Oefeningen zoals tai chi, een reeks van ademhaling en rekoefeningen gebaseerd op oude Chinese praktijken, kan een effectieve en goedkope preventie tool voor heupfracturen bij volwassenen. Praat met uw arts voordat u begint met tai chi als het is al lang geleden dat je hebt uitgeoefend.

Incidentie van Verpleegartikelen

Heupfracturen komen het meest voor in de senioren, maar kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden. Volgens de Nationale Ziekenhuis Kwijting Survey resultaten, meer dan 80 procent van de mensen behandeld op een intramurale basis voor heupfracturen waren 65 jaar of ouder. Bijna driekwart van deze vrouwen waren. Mensen die last hebben van problemen met het evenwicht, slechte voeding, osteoporose of een kleine gestalte hebben meer kans op een heup breken. Rokers hebben ook een verhoogd risico op botbreuken.

Balance Controle

Een onevenwicht leidt tot vallen, waardoor heupfracturen kunnen veroorzaken. Tai chi helpt bij het verbeteren balans controle, iets dat veel volwassenen beginnen te verliezen als ze ouder worden. Tai chi programma's combineren gerichte ademhaling met een reeks van staan ​​of zitten houdingen. Naarmate je verder van de ene pose naar de volgende, zonder pauze, zal u zwaar vertrouwen op uw gevoel van evenwicht om naadloos te verplaatsen door middel van de reeks. De Nationale Raad op Aging legt uit dat de oefeningen van deze soort te verbeteren body balance in de vorm van gewichtsverplaatsing, functionele balans, coördinatie en houding.

Kracht en flexibiliteit

Verminderde kracht en beperkte flexibiliteit kan het risico op letsel te verhogen, waaronder heupfracturen, simpelweg omdat je niet sterk genoeg om een ​​val te voorkomen. Tai chi versterkt de spieren en bevordert de flexibiliteit zonder verergering frequente leeftijdsgebonden aandoeningen zoals artritis. Het uitrekken opgenomen in de poses biedt verhoogde flexibiliteit, die de levenskwaliteit verbetert op verschillende manieren. Het uithoudingsvermogen nodig om door de tai chi sequentie verbetert kracht in de kern en ledematen, die op hun beurt kunnen bijdragen tot betere balans.

Lange adem

Tai chi is het meest gunstig voor senior gezondheid als onderdeel van een langdurige oefening plan. De vloeiende bewegingen van tai chi constant zijn, en zij zullen een bijdrage leveren aan de CDC-aanbevolen 150 minuten van dagelijkse activiteit voor oudere volwassenen. Studies gepubliceerd in een uitgave 2004 van de "Medicine and Science in Sports and Exercise" blijkt dat de mensen die hebben deelgenomen aan vier en acht weken durende sessies van tai chi in staat waren om te handhaven of te verbeteren vestibulaire functie en balans controle. MayoClinic.com suggereert dat tai chi liefhebbers kunnen blijven om de voordelen van tai chi voor onbepaalde tijd te plukken.