Pre-Test Waarschijnlijkheid van coronaire hartziekte

Enige arts evaluatie en een verscheidenheid aan professionele tests kunnen stevig te vestigen op de aanwezigheid van coronaire hartziekte. Maar bepaalde risicogroepen en demografische factoren enig licht werpen op individuen meer vatbaar voor de ziekte.

Identificatie

Coronaire hartziekte (CAD) wordt veroorzaakt door een ophoping van vetafzettingen verstopping kransslagaders. "Deze verdikking, de zogenaamde atherosclerose, vernauwt de bloedvaten en kan verminderen of blokkeren de doorstroming van het bloed naar het hart", aldus New York Presbyterian Hospital.

Erfelijkheid

Pretest kans op coronaire hartziekte wordt verhoogd voor bepaalde etnische groepen. Afro-Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse, Indiaanse, en Native Hawaiian's gezicht een hoger risico net als personen met een familiegeschiedenis van hart-of coronaire hartziekte.

Risicofactoren

Degenen die roken, overgewicht of obesitas, sedentaire, verbruiken grote hoeveelheden alcohol, genieten van een hoog vetgehalte en hoog cholesterol diëten, of diabetes, een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol hebben meer kans om te worden beïnvloed door CAD.

Symptomen

"De symptomen van coronaire hartziekte zelden verschijnen totdat een kransslagader is kleiner geworden met 70 procent of meer," zegt Brigham and Women's Hospital in Boston. Bij deze ernstige stadium, symptomen zoals pijn op de borst, kortademigheid, misselijkheid en pijn door de schouders, nek, kaak of rug zijn aanwijzingen van CAD.

Overwegingen

De American Heart Association meldt dat meer dan 83 procent van de mensen die sterven van coronaire hartziekten zijn 65 jaar of ouder, hoewel de kans op CAD begint te stijgen in het midden van de jaren '40 voor mannen en mid-jaren '50 voor vrouwen.