Positionele Vertigo Oefeningen

Benigne paroxysmale positionele vertigo, of BPPV, is een medische aandoening die duizeligheid, misselijkheid, duizeligheid en lichamelijke onbalans veroorzaakt. Hoewel BPPV ofwel wordt veroorzaakt door binnenoor vestibulair degeneratie of hoofdletsel, dat vaak voorkomt bij veel patiënten zonder waarschuwing. Als je goedaardige paroxysmale positionele vertigo ervaren, onmiddellijk een arts raadplegen en gebruik maken van deze positionele vertigo oefeningen om u te helpen uw symptomen op aanbeveling van uw arts te beheren.

Exercise One

Ga zitten in een stoel en leg een kussen naast het oor dat de meest positionele vertigo ongemak ervaart. Snel, maar niet snel genoeg om extra ongemak ervaren of provoceren een nek of hoofdletsel, beweeg je hoofd in het kussen en tot aan je middel. Vraag een familielid, vriend of verpleegkundige om u te helpen naar beneden te verplaatsen als je in een of andere manier ongemakkelijk te doen door uzelf. Sluit je ogen, indien gewenst en rust je hoofd totdat de symptomen verdwijnen. Keer terug naar de verticale positie en pauzeren totdat geretourneerde symptomen verdwijnen of 30 seconden zijn verstreken. Herhaal de oefening met het andere oor. Keer terug naar de verticale positie en blijven daar gedurende 30 seconden of totdat teruggekeerd symptomen verdwijnen. Herhaal de oefening 20 keer tweemaal daags, tenzij de symptomen ernstig zijn; Herhaal de oefening 10 keer tweemaal daags.

Brandt-Daroff Exercise

Ga zitten op de rand van je bed, in de richting van het midden, met je benen opknoping over de rand van het bed. Snel, maar niet snel genoeg om jezelf te schaden, liggen aan uw rechterhand. Draai je hoofd 45 graden naar links, naar het plafond. Houd deze houding totdat de duizeligheid gaat of gedurende 30 seconden. Keer terug naar rechtop en kijk recht vooruit voor 30 seconden. Herhaal de oefening op uw linkerkant, terwijl je je hoofd houden om de juiste. Houd deze houding totdat de duizeligheid gaat of gedurende 30 seconden. Terug naar de beginpositie en kijk recht vooruit voor 30 seconden. Herhaal de oefening nog vier keer. Dupliceer de Brandt-Daroff positionele vertigo oefening twee tot drie keer per dag gedurende twee tot drie weken. Als de symptomen verbeteren, verminderen de oefening om slechts twee herhalingen drie tot vier keer per week.

Tips

Gebruik deze tips om u te helpen uw positionele vertigo symptomen te verminderen en het maximaliseren van de effecten van de positionele vertigo oefeningen:

Slaap op twee of meer kussens.

Onthouden van sportieve activiteiten die u nodig plat te liggen op je rug, draai je hoofd of mager over.

Ga niet slapen op de kant met het getroffen gebied naar beneden.

Vermijd recliner stoelen thuis of op schoonheidssalons of kantoren tandarts.

Ontstaan ​​langzaam uit zijn slaap en steady jezelf op de rand van het bed voor 30 seconden voordat het opstaan.

Vermijd kantelen van je hoofd naar achteren te kijken.

Vermijd bukken te halen dingen uit de vloer of laaggelegen meubilair.