Pompelmoespittenextract voor Colon Infectie

Grapefruit is een middelgrote citrusvruchten met een gele schil die afkomstig is van een sub-tropische boom uit Barbados. Het sap en de pulp worden meestal gemaakt in een drankje, terwijl de schil wordt gemaakt in een aromatherapie olie. Onlangs heeft grapefruit zaad extract vervaardigd en als een natuurlijk conserveermiddel en een aanvulling op de gezondheid op de markt gebracht. Een van de voorgestelde voordelen van de extracten om de symptomen van verlichten en colon infectie te voorkomen.

Geschiedenis

Na Wereldoorlog I, vers fruit was een schaars goed en een speciale traktatie in heel Europa. Dit maakte de jonge wetenschapper Jacob Harich genieten zijn ontbijt grapefruit zelfs meer. Echter, toen hij op een ochtend per ongeluk een hap van een grapefruit zaad, hij kon het niet helpen, maar merken zijn bittere smaak. Dit leidde tot zijn verwondering en hij besloot om het raadsel van wat maakte het zo bitter te lossen. Het was niet tot bijna zes jaar later, dat hij in staat om zijn onderzoek uit te voeren was. Hij ontdekte dat een extract van grapefruit zaad had de geweldige mogelijkheid om twee types van dodelijke bacteriën te bestrijden - E. coli en Salmonella.

Theorieën / Speculatie

Grapefruitpittenextract ook bekend als citrus extract wordt dat gunstige effecten op het gehele maagdarmkanaal vanwege zijn geprezen antibacteriële eigenschappen. Dit heeft een aantal supplementfabrikanten tot druivenzaadextract supplementen te verkopen met de aanbeveling dat het geschikt is voor het reinigen van de dikke darm, bevordering levermetabolisme en galblaas en alvleesklier. Ook is had diarree genezen en voorkomen van bepaalde soorten voedselvergiftiging.

Pompelmoespittenextract en Colon Infectie

Omdat grapefruitpittenextract wel de mogelijkheid om bacteriegroei in het maagdarmkanaal wordt soms recommened te verlichten of voorkomen colon infectie remmen. De aanbevolen dosis om dergelijke infecties te bestrijden wordt 500 mg drie maal per dag te nemen. Een onderzoek uit 2004 door Zayachkivska et al. bleek dat grapefruitpittenextract geholpen beschadiging van de darmwand helen en bevorderde de groei en verspreiding van nuttige darmflora in proefdieren. Er moet echter meer diepgaand onderzoek bij mensen.

Studies

Een studie uit 1999, uitgevoerd door het Institute of Pharmacy, Ernst Moritz Arndt University, Greifswald, Duitsland, testte de antimicrobiële en conserverende eigenschappen van de zes commerciële grapefruit zaad supplementen. Hoewel de onderzoekers gevonden dat het extract toonde de mogelijkheid om bacteriegroei te remmen, maar ook ontdekt de aanwezigheid van benzethoniumchloride, triclosan en methylparaben. Deze stoffen zijn synthetische conserveringsmiddelen en hoewel ze zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDAO in de Verenigde Staten, worden ze alleen goedgekeurd voor uitwendig gebruik als lage niveaus.

Waarschuwing

Parabenen zijn in gebruik als conserveermiddel sine de jaren 1920. Ondanks het feit dat ze zijn goedgekeurd door de FDA voor topisch gebruik, veel wetenschappers beschouwen hen giftige chemicaliën, en zeker als ze oraal worden ingenomen. Studies hebben parabenen gekoppeld aan allergische reacties en borstkanker.

Controverse

Ondanks de waarschuwingen, een studie door John Heggers, Ph.D, aan de Universiteit van Texas Medical School 2002 bleek dat grapefruit extract op niet-toxische concentraties had een significant betere remmen of voorkomen van de groei van 67 afzonderlijke pathogenen. Het is dus mogelijk dat de vervaardigde supplementen in eerdere studies die ongezonde additieven die de natuurlijke vermogens van grapefruitpittenextract gemaskeerd. De controverse gaat nog steeds en meer overtuigende studies moeten worden uitgevoerd om het probleem op te lossen.