Pharmaceutical Drug Identification & Informatie

Pharmaceutical Drug Identification & Informatie

Ervoor zorgen dat een patiënt neemt het juiste type van medicatie is een belangrijke stap bij het toedienen van farmaceutische geneesmiddelen. Geneesmiddelen worden gerangschikt volgens hun drug naam of National Drug Code nummer. Specifieke informatie over geneesmiddelen kunt u vinden door te zoeken naar een van deze namen.

NDC Nummer

De NDC of National Drug Code nummer is een drie-segment nummer aangegeven op de voorkant van het etiket. Het eerste segment identificeert de fabrikant, het tweede segment identificeert het product, en het laatste segment duidt de container. De code neemt dikwijls de vorm 0123-4567-89.

Drug Naam

Drug labels bevatten de handelsnaam en de generieke naam. De handelsnaam is het auteursrechtelijk beschermde naam, terwijl de generieke naam is de oorspronkelijke naam van het medicijn bij ontdekking. Het symbool ® geeft de handelsnaam.

Database

DailyMed is een dienst van de Verenigde Staten National Library of Medicine, dat hoogwaardige informatie over geneesmiddelen op de markt biedt. Een link naar DailyMed kan gevonden worden in de sectie Resources. Voer de NDC-code of naam van het geneesmiddel in de zoekbalk op DailyMed. Patiënten kunnen deze informatie gebruiken om beter op de hoogte van een behandeling te worden.