Pemphigus foliaceus bij de mens

Pemphigus foliaceus is een van de zeldzame pemphigus huidaandoeningen die het meest voorkomen bij mensen van het Midden-Oosten en de Joodse erfgoed, volgens de Mayo Clinic. Het is een over het algemeen milde vorm van pemphigus.

Identificatie

De symptomen van pemphigus foliaceus bevatten schilferende zweren dat korst en blaren die gemakkelijk breken, volgens de Amerikaanse osteopathische College of Dermatology (AOCD).

Locatie

Symptomen van pemphigus foliaceus beginnen meestal op de hoofdhuid en beweeg naar beneden naar het gezicht, de borst en de rug, volgens de AOCD.

Effecten

De blaarvorming verbonden pemphigus foliaceus jeukende maar meestal veroorzaakt geen zoveel pijn en andere vormen van pemphigus, volgens de Mayo Clinic.

Functies

Pemphigus foliaceus is uniek onder vormen van pemphigus, dat het geen invloed slijmvliezen zoals die van de mond, volgens de Mayo Clinic.

Behandeling

Behandeling voor pemphigus foliaceus inbegrip van anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals topische of geïnjecteerd steroïde medicatie, hydroxychloroquine of dapson volgens de AOCD.