Pancreatitis food dieet

Pancreatitis food dieet

De alvleesklier is een spijsverteringsklier die de spijsvertering helpen enzymen en hormonen die de metabolisering van suiker-hulpverlening. Wanneer de alvleesklier ontvlamt, je hebt een aandoening die bekend staat als pancreatitis. Afhankelijk van de ernst van pancreatitis, kunt u ziekenhuisopname en operatie nodig om eventuele onderliggende aandoeningen die bijdroegen aan uw pancreatitis te behandelen. Zodra u herstellen van de directe gevolgen van pancreatitis, nemen een vetarm, antioxidant rijk dieet aan toekomstige flare-ups of pancreatitis ontwikkeling in de eerste plaats te voorkomen.

Antioxidant Eten Bronnen

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan antioxidanten bescherming tegen pancreatitis en mag ook symptomen zoals buikpijn te verminderen. Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten bevatten tomaten, bosbessen, granaatappels en squash. Voor het ontbijt, eet een kom yoghurt met verse bosbessen en kersen. Dan voor de lunch te eten salades vol met donker groene bladgroenten, zoals boerenkool of spinazie, overgoten met granaatappels en tomaten. Voor het diner, koken bruine rijst en kleine rode bonen, die zeer rijk aan antioxidanten zijn. Drink veel groene thee de hele dag om verder te helpen verlichten van de symptomen en het voorkomen van pancreatitis flare-ups.

Omega 3 Bronnen Eten

Voedingsmiddelen met een hoog omega-3 vetzuren kunnen een aantal van de ontstekingen die u als gevolg van pancreasitis ervaren te verminderen. Omega-3 vetzuren in veel vis (zoals zalm), noten en lijnzaad. Voeg gegrilde zalm of makreel aan uw antioxidant-rijke salade of boven op de rode bonen en rijst voor het diner. Snack op sardines of ansjovis, beide vol omega-3 gedurende de dag. Ook snack op noten, vooral walnoten en amandelen. Een andere optie diner is een mager stukje bison of kip - mager vlees te helpen ook hun gemak / voorkomen pancreatitis - die worden gekruid met omega-3-rijke kruidnagel. Andere voedingsmiddelen met een hoog Omega-3's zijn onder druivenbladeren, Chinese broccoli en basilicum.

Geraffineerde voedingsmiddelen en vetten

Zoals u verhogen de hoeveelheid anti-oxidanten en omega-3's in uw dieet, kiezen voor gezonde vetten, zoals meervoudig onverzadigde vetten en onverzadigde vetten dan verzadigde of transvetten. Olijfolie, canolaolie en pindaolie alle bevatten hoge niveaus van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten. Kook je zalm of mager vlees in deze "goede" oliën om je verder te beschermen tegen pancreatitis en om te helpen de symptomen te verlichten. Vermijd ook verwerkt vlees en geraffineerde granen, zoals die gevonden worden in wit brood, pasta en suiker. Geraffineerde voedingsmiddelen kunnen verergeren pancreatitis symptomen of leiden tot een flare-up.

Een goede hydratatie

Eén van de bijwerkingen van pancreatitis is uitdroging. Als u al last heeft van pancreatitis, het verhogen van uw dagelijkse inname van water om zes tot acht glazen per dag. Adequate hydratatie kan ook het verminderen van de ontsteking en het voorkomen flare-ups. Zoals u het verhogen van uw inname van water, niet ook het verhogen van cafeïne of alcohol inname, aangezien beide kunt u uitdrogen. In aanvulling op het water, drinken sappen rijk aan antioxidanten, zoals granaatappelsap, V8 en antioxidant-rijke vruchten smoothies.

Alcohol

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, overmatig alcoholgebruik is een van de belangrijkste factoren die bijdraagt ​​aan pancreatitis. Als u al pancreatitis en drinken, schaal terug aanzienlijk uw drinken. Hoewel te veel alcohol leidt tot pancreatitis, kan een matige hoeveelheid rode wijn met je eten uw kansen op het ontwikkelen van pancreatitis verlagen. Rode wijn bevat de krachtige antioxidant / flavonoïde resveratrol. Net als voedsel antioxidanten kunnen helpen met pancreatitis, dus kan antioxidanten in rode wijn. Merk op dat matig alcoholgebruik niet meer dan één glas per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen.