Pancreatine Side Effects

Pancreatine is een mengsel van lipase (een vetoplossend enzym), protease (een eiwit enzym) en amylase (een enzym dat koolhydraten). Het wordt gebruikt om de alvleesklier helpen wanneer deze klier is niet de nodige insuline afscheiden op het lichaam of de noodzakelijke spijsverteringsenzymen het darmkanaal. Meestal is dit probleem optreedt als gevolg van pancreaskanker, pancreatitis en andere omstandigheden die de werking van de alvleesklier beïnvloedt. De enzymen gevonden in Pancreatine komen over het algemeen uit rundvlees, varkensvlees of groenten. Volgens www.drugs.com, zijn algemene functie is om te helpen bij de spijsvertering. Bijwerkingen kunnen worden ervaren, maar zijn gewoonlijk minder, als een patiënt hen.

Constipatie

Obstipatie kan optreden bij het starten op Pancreatine, omdat het lichaam enige tijd nodig heeft om te wennen aan het verkrijgen van de enzymen uit een alternatieve bron. Maar als het lichaam raakt gewend aan de medicatie, moet de verstopping verdwijnen en het spijsverteringsstelsel moet weer soepel draaien.

Diarree

Pancreasinsufficiëntie kan diarree veroorzaken. En totdat het lichaam went aan het nemen Pancreatine, kan diarree overlast blijven. Zodra de pancreas aanvaardt dit mengsel als een manier om de enzymen die het nodig heeft, dient de diarree verdwijnen en de darmen moeten normaal functioneren.

Maagklachten

Maag pijn en ongemak kan begeleiden de vroege stadia van pancreatine behandeling. Doordat het lichaam aan te passen aan het nemen van de pancreasenzymen oraal, kan er een periode waarin sommige pijn kan worden gevoeld in de buikstreek. Dit is normaal het lichaam probeert de enzymen door het spijsverteringskanaal wordt gevoerd te reguleren. Als het langer duurt dan een paar dagen, hoewel, een arts raadplegen.

Misselijkheid

Omdat er lage pancreasenzymen wordt afgescheiden door de alvleesklier kan een particulier misselijk. Misselijkheid kan ook optreden wanneer pancreatine wordt ingevoerd. Omdat het lichaam niet wordt gebruikt voor het verkrijgen van de enzymen een andere manier dan door de pancreas, kan het enige tijd duren om het enzym niveaus geregeld te krijgen.

Huiduitslag of netelroos

Een huiduitslag of netelroos is een duidelijk teken van een allergische reactie op Pancreatine. Als dit gebeurt, raadpleeg dan onmiddellijk een arts en stoppen met het innemen van het geneesmiddel. Voor sommige mensen kan dit gebeuren omdat ze allergisch zijn voor varkensvlees of rundvlees, maar voor anderen is het een combinatie van de enzymen die brengt op de aanval.