Övningar för lättnad i Lower Back Pain

Ryggont kan orsakas av tillfälliga problem som en ansträngd muskel eller kroniska sjukdomar som artrit, degenerativ disksjukdom eller medfödda problem i ryggraden. Oavsett orsaken, det finns många övningar som kan lindra smärta i nedre ryggen.

Aerob träning

Motion är ett bra sätt att lindra smärta i nedre ryggen, men det är viktigt att fullfölja rätt typ av träning regim. Aerobic övningar såsom promenader, jogging, cykling eller simning förbättrar hjärthälsa, stärka muskler och hålla dem friska genom att förbättra blodflödet. Motion hjälper också genom att släppa endorfiner som förbättrar ditt humör och minska smärta. Personer med kroniska ryggsmärtor bör fortsätta skonsamma övningar som simning, promenader och cykling och undvika hög effekt träning som jogging som tenderar att burken ryggmusklerna och kan göra mer skada än nytta.

Stretch för att förbättra Ischias

Ischias är en av de vanligaste källorna till smärta i nedre ryggen. Det inträffar när nerver i och runt den nedre delen av ryggraden är komprimerade och irriterad av en skada eller ett kroniskt tillstånd, som producerar smärta som ofta strålar ut från den nedre delen av ryggen ner i ben och fötter. Ett av de bästa sätten att lindra ischias smärta är att sträcka ut hamstringsmusklerna i baksidan av låret, eftersom snäva hamstrings bli över stress på nedre delen av ryggen.

En bra stretching övning är benlyft. Ligg på rygg med benen böjda. Lyft varje ben i luften och hålla den med händerna i 15 till 20 sekunder, sträcker på baksidan av benet. Samma övning kan göras sitter i en stol genom att lyfta benen så högt upp i luften som möjligt och hålla dem där i 10 till 15 sekunder. Upprepa varje stretching övning 10 gånger för varje ben att helt sträcka hamstrings och lindra smärta.

Kärna Förstärkning

Övrig träning lindra smärta i nedre ryggen genom att stärka musklerna i ryggen och magen, vilket skapar en starkare "kärna" för att stödja ryggraden. Dessa övningar är särskilt bra för personer med degenerativ disksjukdom eller artrit.

Ett effektivt utnyttjande är "hook liggande marsch." Ligg på rygg med böjda knän, och långsamt marschera på plats genom att lyfta varje ben från golvet 3 eller 4 inches och hålla den på plats i 30 sekunder åt gången.

En andra övningen heter "överbryggande". Det gör du genom att ligga på rygg och lyfta skinkorna i luften med hjälp av din rygg och benmuskler. Håll positionen 10 sekunder åt gången.

En tredje övningen heter "benlyft." Ligg på magen och lyft varje ben i luften, hålla den för 4 till 6 sekunder.

Att göra dessa övningar regelbundet stärker rygg, ben och mage muskler och skapar en stark bål som tar trycket på ländryggen.