Over Gezonde cacaopoeder

Over Gezonde cacaopoeder

Sommige van de beste nieuws naar buiten te komen in de afgelopen jaren is dat chocolade goed is voor het menselijk lichaam. Naast de heerlijke smaak sensatie hebben onderzoekers ontdekt dat de elementen in cacao bieden voordelen voor het hart, bloedvaten en hormoonspiegels. Niet alle chocolade gelijk. De gezondheidsvoordelen afhankelijk van een aantal dingen, van de kwaliteit en kwantiteit van cacao in de chocolade de hoeveelheid van andere, minder gezonde bestanddelen in het eindproduct.

Flavonoïden

Cacaopoeder heeft plantaardige flavonoïden die werken als anti-oxidanten, die helpen reguleren de celgroei en de beschadigingen die uiteindelijk kan leiden tot kanker of hart-en vaatziekten te voorkomen. Het kan ook het verbeteren van de doorbloeding, bloedstolsels te voorkomen en te helpen de bloeddruk te verlagen. In studies aan de Universiteit van Barcelona in Spanje, Veronique Noe en medewerkers vond dat de antioxidanten in cacao helpen cellen te bestrijden schade door vrije radicalen in de dikke darm en het cardiovasculaire systeem. Donkere chocolade meer flavonoïden dan melkchocolade omdat de verhouding van cacao toegevoegde ingrediënten veel hoger.

Mood Elevator

De chemische fenylethylamine die ook wordt aangetroffen in chocolade biedt het voordeel van het geven van de consument een gevoel van welzijn en het opheffen van hun stemmingen. Dit kan helpen bij iemand die licht depressief.

Onderzoek

In een onderzoek aan de Penn State onder leiding van Dr. Penny Kris-Etherton, werden 23 mensen krijgen twee diëten - een dieet met weinig flavonoïden en de andere met 1-1 / 4 gram cacaopoeder en donkere chocolade. Na het eten van het dieet met cacao en chocolade, de oxidatie was ongeveer 8 procent lager dan wanneer ze het dieet met weinig aten aan flavonoïden. Volgens de krant geschreven na de studie, "Total antioxidant capaciteit was 4 procent hoger na de cacao- en chocolade-bevattend dieet. HDL cholesterol was 4 procent hoger na de chocolade dieet." HDL is de "goede" cholesterol. Deze studie concludeert dat de integratie van cacao en andere gezonde voedingsmiddelen in onze voeding verhoogt onze anti-oxidanten, die kunnen helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten.

Negatieve effecten

Dezelfde chemische stof die een stemming lift biedt, is vergelijkbaar met een amfetamine en kan verslavend zijn. Mensen die de neiging hebben om paniekaanvallen of angst hebben kunnen last hebben van hun aandoening verergeren na het nuttigen van grote hoeveelheden chocolade. Veel chocolade producten hebben een hoog gehalte aan suikers en geharde vetten, die een van de positieve voordelen in de cacao zal tegengaan.

Gezonde manier om te consumeren Cocoa

Om het meeste voordelen voor de gezondheid te krijgen van chocolade, op zoek naar het hoogste gehalte aan cacao. Lees de lijst van ingrediënten, en proberen om een ​​hoog niveau van high fructose corn syrup en gehydrogeneerde oliën te vermijden.