Over de oorzaken van rectaal bloedverlies tijdens de zwangerschap

Bloeden van elk type in de zwangerschap kan alarmerend zijn. Rectaal bloeden, maar gewoonlijk niet ernstig zelfs zwangerschap. De oorzaak meestal eenvoudig en snel worden geïdentificeerd. Veel vrouwen ervaren deze hinder van de zwangerschap, en er zijn maatregelen die genomen kunnen worden om het te verlichten.

Soorten

De meest voorkomende vormen van rectale bloeden tijdens de zwangerschap zijn bloeden uit een scheur of spleet in de anus en bloeden afkomstig van aambeien. Scheuren kan gebeuren als gevolg van overbelasting, zoals zwangerschap vertraagt ​​het spijsverteringskanaal kan leiden tot constipatie. Aambeien kunnen ook veroorzaakt worden door overbelasting. Als een zwangere moeder ervaart frequente stoelgang, kan irritatie van het afvegen ook leiden tot rectale bloeden.

Identificatie

Om te bepalen of u last heeft rectale bloeden tijdens je zwangerschap, zorg ervoor dat het bloed is niet afkomstig van de vaginale gebied. U kan nodig zijn om het anale gebied te onderzoeken en om de bron van bloeden te lokaliseren. Terwijl een spleet zal voelen als een scherpe, pijnlijke snee op de rand van de huid, aambeien zijn een zachte, bobbelige zwol gebied uitsteken van de anus. Ze worden vaak "stapels", omdat ze lijken op een groepering van kleine druiven.

Effecten

De belangrijkste bijwerking van rectale bloeden tijdens de zwangerschap is fysiek ongemak of pijn. Anale kloven kan eliminatie onaangenaam te maken, vooral als u last heeft van constipatie of trage stoelgang. Omdat aambeien puilen spataderen, kunnen zij wrijving wanneer je loopt en pijn veroorzaken tijdens de stoelgang en afvegen.

Preventie / Solution

De meest effectieve manier om te voorkomen of verlichten van de symptomen die gepaard gaan met rectale bloeden tijdens de zwangerschap is om regelmaat te onderhouden. Eenvoudige manieren om dit te doen omvatten:

Het drinken van veel water Eet gezond, vezelrijke voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en volkoren brood Krijg uw ijzer via voedingsmiddelen en voedsel op basis van supplementen
Koude kompressen of toverhazelaar kan worden gebruikt om de pijn van aambeien te verzachten. Om helemaal te voorkomen dat ze, zeker om te doen Kegel oefeningen elke dag als deze versterken van de bekkenbodemspieren en anale spieren. Voor het uitvoeren van een Kegel buig je bekkenbodem alsof het stoppen van een stroom van urine. Enkele seconden ingedrukt en laat dan los. Doe meerdere sets tegelijk.

Waarschuwing

Zeer zelden kan rectale bloeden een indicatie van een meer ernstige aandoening, zoals poliepen of darmkanker. Deze vorm van kanker komt alleen voor bij ongeveer 1 op 100.000 tot 1 op de 50.000 zwangere vrouwen en is te behandelen met een goede prognose indien gevangen vroeg. Als uw rectale bloeden lijkt niet te worden veroorzaakt door scheuren of aambeien, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar om te testen.