Over Complex Regionaal Pijn Syndroom

Over Complex Regionaal Pijn Syndroom

Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) is een chronische, progressieve pijn aandoening die het zenuwstelsel aantast. CRPS is nog steeds een relatief onbekende aandoening, maar het is naar schatting 1,5-3.000.000 Amerikanen, en vrouwen zijn goed voor 75 procent van de mensen met CRPS volgens de Reflex Sympathieke Dystrofie Syndrome Association.

Geschiedenis

Complex Regionaal Pijn Syndroom werd voor het eerst beschreven door Dr Silas Weir Mitchell tijdens de Burgeroorlog. Soldaten die geschoten had geklaagd over een brandende pijn weken na verwijdering van de kogels. Dr Mitchell noemde het causalgie, dat is Grieks voor "brandende pijn." In de loop der jaren heeft CRPS is bekend onder vele namen, waaronder Sudeckse atrofie, neurovasculaire dystrofie en reflex sympathische dystrofie (RSD). In 1995, de Internationale Vereniging voor de Studie van Pijn (IASP) veranderde het in het Complex Regionaal Pijn Syndroom, om een ​​betere weerspiegeling van de complexiteit van de aandoening omdat RSD niet voldoende al de tekenen en symptomen te beschrijven.

Functies

De belangrijkste symptomen van CRPS zijn ernstige pijn en branden. Huidverkleuring en temperatuursveranderingen optreden door het ontbreken van de bloedstroom. Dit zorgt ervoor dat de huid te voelen koud of warm, en een kleur van paars-blauw, met tinten van rood worden weergegeven. Haar en nagels kan sneller of langzamer dan normaal laten groeien. Allodynie is de gevoeligheid voor prikkels die normaal niet pijnlijk, waardoor de lichtste aanraking of geringste briesje te resulteren in meer pijn. Langzame genezing tijd en herhaalde infecties zijn een teken het immuunsysteem is aangetast.

Diagnose

Diagnose CRPS is gebaseerd op de medische voorgeschiedenis, neurologisch onderzoek en de fysieke bevindingen. Complex regionaal pijnsyndroom kan beginnen na een verstuiking, botbreuk of een operatie onder anderen. Pijn die blijft en verergert na een letsel of een operatie buiten de normale genezingstijd kan een indicatie zijn van CRPS zijn. Een arts zoekt neurologische veranderingen zoals spierzwakte, abnormale reflexen en reactie op niet-pijnlijke stimuli die pijn veroorzaakt. Fysische veranderingen arts zoekt omvatten atrofie van het getroffen ledemaat, kleurveranderingen huid en temperatuur, zwelling en stijfheid in de gewrichten.

Behandeling

De behandeling bestaat uit een veelzijdige benadering van het gebruik van een combinatie van therapieën om te vinden wat werkt voor elke persoon. Fysiotherapie wordt verwezen in de ledematen soepel te houden en het bereik van de beweging te behouden. Desensibilisatie therapie kan ook worden opgenomen voor mensen die extreme gevoeligheid. Medicijnen gegeven omvatten pijnstillers, anti-inflammatoire geneesmiddelen voor zwellingen, anti-depressiva, anti-epileptica en spierverslappers. Sympathische zenuwblokkade worden gedaan om te proberen en te onderbreken de pijn cyclus, en om de bloedsomloop te verbeteren. Andere behandelingen omvatten een TENS-eenheid, morfine pomp, wervelkolom stimulator (SCS) en lidocaïne infusies.

Expert Insight

Zodra een persoon heeft CRPS, ze hebben het voor het leven. Er is geen behandeling voor CRPS, maar er is een kans op remissie. Als remissie wordt bereikt, kan CRPS terug als gevolg van een letsel en soms zonder reden komen helemaal. CRPS kan zich verspreiden naar het hele lichaam en de inwendige organen. Ice mogen nooit worden gebruikt op een persoon met CRPS dit veroorzaakt extreme pijn voor mensen met koude huid. Degenen met hete huid meestal opluchting met ijs te vinden zonder een toename van de pijn. Triggers, zoals lawaai, veranderingen in het weer, stress en trillingen gevoeld tijdens het rijden in een auto kan een toename van de pijn veroorzaken.