Over Bloedvaten in de Hand

De hand heeft een eenvoudig netwerk van bloedvaten die voedselrijke bloed naar de cellen en af ​​te voeren afval. Deze voedingsstoffen en zuurstof zijn nodig voor de spiersamentrekkingen die u in staat om uw handen te gebruiken.

Soorten Bloedvaten

Zuurstof- en voedselrijke bloed wordt geleverd vanuit het hart naar de kant via slagaders die tak in kleinere slagaders en vervolgens in de haarvaten, waar zuurstof omgewisseld voor koolstofdioxide en voedingsstoffen worden ingeruild voor afval. De capillairen fuseren venulen, die fuseren met de grotere bloedvaten die bloed naar het hart en de longen voeren vormen.

Bloedvaten naar en uit de hand

Bloed wordt via de ulnaire slagader aan de pink kant van de hand en de radiale slagader op de duim zijde van de hand droeg aan de kant. Bloed wordt verwijderd uit de hand via de ulnaire ader en de ulnaire slagader, die zijn gekoppeld aan hun slagaders uitgevoerd.

Palm Slagaders

De Ellepijpslagader takken in het diepe volaire boog en de oppervlakkige volaire boog, die ook verbonden is met de radiale slagader.

Finger Slagaders

De slagaders die aftakken van de oppervlakkige en diepe volaire bogen zijn de digitale slagaders. De digitale slagaders bieden zuurstof- en voedselrijk bloed naar de vinger.

Finger Veins

De aders van de vingers de digitale aderen. Deze dragen de donkere bloed met koolstofdioxide en afvalstoffen uit de buurt van de spieren.

Palm Veins

De digitale aderen dumpen bloed in de dorsale boog ader in de palm van de hand. Deze ader uitmondt bloed in de radiale en ulnaire aderen van de onderarm.