Over Acne Medicijnen en zwangerschap

Over Acne Medicijnen en zwangerschap

Zwangerschap is een tijd waarin het lichaam ondergaat hormonale veranderingen, in het bijzonder tijdens het eerste trimester als het lichaam rust zelf om een ​​ander leven te houden. De stijging van hormonen kunnen een verhoging van de olieproductie, wat kan resulteren in acne veroorzaken. Zwangerschap is ook een tijd waarin je extra waakzaam te zijn over wat je in je lichaam, omdat het rechtstreeks van invloed op de foetus zou moeten zijn. Er zijn acne behandelingen die veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, en dan zijn er mensen die moeten worden vermeden.

Over-the-Counter Treatment

Benzoylperoxide en salicylzuur zijn de meest gebruikte werkzame stoffen in over-the-counter acne producten. Benzoylperoxide is getest en goedgekeurd voor gebruik door zwangere vrouwen. Anderzijds heeft salicylzuur gemaakt door pil is gevonden geboorteafwijkingen veroorzaken en moeilijkheden veroorzaken bij zwangerschap. Om deze reden is er een waarschuwing tegen producten met salicylzuur zelfs indien topisch aangebracht. Het beste is om uw arts te raadplegen alvorens enige vorm van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap.

Behandelingen te vermijden

Isotretinoïne is een krachtige, oraal medicijn dat soms wordt voorgeschreven voor hardnekkige, ernstige acne die niet heeft gereageerd op andere vormen van behandeling. Deze behandeling het toedienen hoge doses chemisch geproduceerde vitamine A. Isotretinoïne is de generieke naam voor Accutane. De Organisatie van Teratologie Informatie Specialisten meldt dat tussen 25 procent en 35 procent van de baby's van vrouwen die isotretinoïne nam tijdens het eerste trimester tentoongesteld diverse gebreken, waaronder die met de schedel en het gezicht, hartproblemen en problemen met het centrale zenuwstelsel. Een hoger risico op een miskraam en kind dood werd ook waargenomen bij vrouwen die tijdens hun zwangerschap isotretinoïne gebruikt.

Tretinoïne (generieke naam van Retin-A) is een actueel crème die wordt voorgeschreven om acne te behandelen. Hoewel de Organisatie van Teratologie Informatie Specialisten geeft toe dat minder dan 10% van tretinoïne gaat in de bloedbaan van de moeder en een nog kleiner bedrag krijgt om de baby, het afraadt gebruik door zwangere vrouwen of vrouwen die overwegen om zwanger te raken.

Tetracycline is een oraal antibioticum dat soms wordt voorgeschreven voor acne. De Organisatie van Teratologie Informatie Specialisten beweert tetracycline gebruik correleert met verminderde botgroei en een verkleuring van de tanden in een foetus. Daarom wordt tetracycline niet aanbevolen tijdens zwangerschap.

Natural Solutions

De veiligste acne behandelingen tijdens de zwangerschap zijn natuurlijk. Een van de makkelijkste dingen om te doen is om de huid schoon te houden en te voorkomen dat plukken aan puistjes. Warme, gekookte havermout toegepast op het gezicht gedurende 15 tot 20 minuten een paar keer per week kan vrij snel opruimen huid. Ongekookte havermout kan worden gebruikt als een natuurlijke peeling poriën ontstoppen, terwijl citroensap kan op opdrogen vlekken. Er zijn andere natuurlijke producten die zijn goedgekeurd voor toepassing op de huid tijdens de zwangerschap, zoals tea tree olie, lavendelolie en echinacea.

FDA Prescription Medicatie gebruiken bij zwangerschap Ratings

De Federal Drug Administration samen te stellen specificaties in 1975, genaamd medicijngebruik gebruik tijdens zwangerschap, Ratings om farmaceutische bedrijven te begeleiden bij de indeling van geneesmiddelen met betrekking tot hun effecten op de voortplanting en zwangerschap (zie bronnen). De beoordelingen gaan van "A" tot en met "D", spring dan naar "X." Kortom, een rating van "A" betekent dat er gecontroleerde studies die het geneesmiddel blijken geen risico vormen voor de foetus indien genomen tijdens de zwangerschap. A "B" rating geeft aan dat er geen bewijs is dat de drug gevaarlijk is indien genomen tijdens de zwangerschap, maar er is een kleine mogelijkheid van risico's voor de foetus. "C" betekent dat al is er geen bewijs van schade, het risico kan niet worden uitgesloten; echter, kan de potentiële voordelen de potentiële schade overschrijden. "D" staat dat, hoewel er bewijs is van risico's, de mogelijke voordelen opwegen tegen de potentiële risico's, zoals bij levensbedreigende situaties. Een score van "X" betekent dat er bewijs is dat het geneesmiddel schadelijk is voor een foetus, en het mogelijke voordeel is het risico niet waard.

Tretinoïne (Retin-A) heeft een "C" rating, en tetracycline heeft een "D" Isotretinoïne (Roaccutane) heeft een "X"

Medicatie tijdens de borstvoeding

Na de zwangerschap, zal je nog steeds nodig om te kijken wat je in je lichaam als je borstvoeding geeft. Hoewel er vele soorten medicijnen goedgekeurd voor gebruik door moeders die borstvoeding geven, is het belangrijk om in gedachten te houden dat wat je binnenkrijgt zal eindigen in je melk. Om deze reden, moet u de medicijnen die je overweegt om tijdens het geven van borstvoeding met uw zorgverzekeraar te bespreken. Voor informatie over medicijnen die veilig te nemen tijdens borstvoeding en wat drugs te vermijden zijn, zie bronnen.