OT Activiteiten voor de Geriatrische Bevolking

OT Activiteiten voor de Geriatrische Bevolking

Ergotherapie kan helpen oudere volwassenen die moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse taken als gevolg van de effecten van veroudering. Dressing, zwemmen en winkelen voor voedsel kan alle vormen uitdagingen voor oudere volwassenen als ze ouder worden. Het doel van ergotherapie in de geriatrische bevolking is om de onafhankelijkheid bij het uitvoeren van het dagelijks leven taken te bevorderen.

Basis Activiteiten van het Dagelijks Leven

Activiteiten van het Dagelijks Leven, of de ADL, zijn meestal de hoeksteen van een ergotherapie programma voor geriatrische patiënten. Basis ADL's omvatten wassen, aankleden, eten en bewegen van de ene plaats naar de andere, bijvoorbeeld van een bed naar een stoel of het lopen naar de douche of bad. Deze fundamentele ADL's worden vaak geoefend met de hulp van een ergotherapeut of thuisverpleging assistent. Therapeutische activiteiten zijn vaak de werkelijke prestaties van deze dagelijkse taken met de hulp van een therapeut of assistent. Bij de beoordeling, kan een therapeut adaptieve apparatuur of suggesties te doen om deel te nemen aan activiteiten anders om de onafhankelijkheid en veiligheid te bevorderen.

Complexe Activiteiten van het Dagelijks Leven

Complexe activiteiten van het dagelijks leven onder meer koken, de was doen, het bedienen van een computer of telefoon, het beheren van medicatie of het schoonmaken. Als volwassenen leeftijd, kunnen deze taken steeds moeilijker te wijten aan leeftijd gerelateerde veranderingen, ziekte of handicap. Met complexe ADL, is het vaak het werk van een therapeut om te bepalen welke hulpmiddelen of technieken zal de cliënt te helpen uitvoeren van de taken zo zelfstandig mogelijk. Dit kan betekenen schriftelijke instructies voor elk complex ADL, alsmede het gebruik van hulpmiddelen voor vervoer veilig. Ergotherapeuten zal beoordelen en de OT-programma te wijzigen voor klanten als ze ouder worden of nodig verdere hulp.

Sociale of emotionele Activiteiten

Ergotherapeuten worden vaak gevraagd om te beoordelen en de sociale en emotionele welzijn van hun geriatrische cliënten. Veroudering, ziekte en bepaalde aandoeningen die verband houden met het ouder worden kan soms een nadelig effect op het emotionele welzijn van ouderen. Ergotherapeuten zullen belangen van een cliënt te beoordelen en te proberen om de toegang tot sociale activiteiten voor hen om deel te nemen aan. Dit kan onder meer het verstrekken van veilig vervoer naar een senior centrum of volwassene opvangvoorziening of bevordering voortgezet onderwijs, die dementie kan voorkomen.

Locatie

Het belangrijkste doel van ergotherapie voor oudere volwassenen is om hen te machtigen om te kunnen blijven in hun eigen huis zo lang mogelijk. Echter, veel geriatrische ergotherapie patiënten verblijven in zorgwoningen, verpleeghuizen en revalidatiecentra. Als institutionele zorg nodig, de focus van de behandeling verschuift op de mogelijkheid om de vaardigheden en zorg noodzakelijk de hoogst mogelijke functie behouden hun kwaliteit van leven te behouden.