Orsaker till Small Finger Domningar

Domningar i dina små fingrar kan leda till att du känner obehag och svårigheter att göra saker i normala dagliga liv, såsom att skriva, skriva eller körning. Om domningar i små fingrar sprider sig till andra områden eller åtföljs av smärta eller svullnad, kan du behöva utvärderas av en läkare. Enligt National Library of Medicine och Mayo Clinic, orsakerna till domningar i fingrarna inkluderar nervskador och vissa underliggande medicinska tillstånd.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom kan orsaka domningar i olika delar av händer och armar, även dina små fingrar och resultat från alltför repetitiva rörelser.

Nervskada

Skador på den övre delen av ryggmärgen eller nerverna i dina armar kan leda till domningar eller stickningar i handlederna, händerna och små fingrar.

Compressed Disk

En komprimerad disk i halsen eller övre delen av ryggen kan minska känslor i armar och händer och orsakar domningar i små fingrar.

Handskador

Skador på dina händer, till exempel att smälla fingret i en dörr eller bryta ett ben kan resultera i små finger domningar.

Brain Damage

Domningar i dina små fingrar och händer kan uppstå om du har en hjärnskada från en transitorisk ischemisk attack (TIA) eller stroke.

Tumörer

Tumörer på en nerv i armen, handleden eller halsen kan orsaka domningar i fingrarna på grund av brist på blodflödet.