Oplossing voor Eye Drijvers

Eye drijvers worden gevormd wanneer de microscopische materiaal in de glasachtige vloeistof van het oog groeperen, typisch met leeftijd als gevolg van de normaal gelei-achtige vloeistof steeds vloeistofachtig. Eye floaters zijn volkomen onschadelijk, en hoewel ze een plaag kan zijn, de meeste mensen leren leven met en negeer ze. Behandeling is gewoonlijk niet nodig.

Symptomen

Eye floaters meestal nemen over de verschijning van donkere vlekken of transparante string die interfereren met een visie. Die zich in het glasachtige vloeistof van het oog, ze bewegen wanneer het oog beweegt, maar vaak bezinken op de bodem van het oog en dus niet interfereren met het gezichtsveld.

Mocht eye floaters verschijnen plotseling en in grote groepen, vaak gepaard met lichtflitsen of wazig zien, onmiddellijk een arts raadplegen. Dit kan wijzen op een afbreken of gescheurde netvlies zijn, het resultaat van de vezels in het glasachtige vloeistof van het oog te hard trekken aan het netvlies. Dit kan zeer ernstig zijn en leiden tot een permanent verlies van het gezichtsvermogen.

Behandeling

Behandeling voor ogen drijvers niet veroorzaakt door een afbreken of gescheurde netvlies is gewoonlijk niet nodig. Ze zijn meestal minimaal, en na een aanpassingsperiode kan gewoonlijk genegeerd. Dienen zij te groot in aantal en interfereren met de visie om het punt waar elke dag taken moeilijk, zou chirurgische verwijdering van het glasachtige vloeistof nodig.

Deze procedure, vitrectomie genaamd, gaat met behulp van een holle naald te zuigen uit het glasvocht vloeistof en te vervangen door een oplossing bestaande uit zout water. Hoewel effectief, het is heel goed mogelijk dat sommige floaters kunnen blijven. Bovendien is deze procedure een risico van netvliesloslating en de mogelijkheid van cataract ontwikkelen op een latere datum, en als zodanig mag alleen worden gebruikt als een laatste redmiddel.

Laser Surgery

Een controversiële vorm van behandeling gewoonlijk in de behandeling van patiënten met glaucoom en cataract is een vorm van laserchirurgie gebruikt om de drijvers elimineren. Populair gemaakt door John Karickhoff, oogchirurg gebaseerd uit Virginia, is de voorgestelde procedure om een ​​slagingspercentage van 90 procent heeft, met behulp van een neodymium laser te breken en uiteindelijk de floater vernietigen. Andere artsen hebben bezorgdheid geuit over deze methode van behandeling, daarbij verwijzend naar het als potentieel gevaarlijk gezien de laser is de nabijheid van het netvlies.

In gesprek met ConsumerAffairs.com, Dr. Robert Frank van Wayne State University beschreef de laser als "destructief," de mogelijkheid van scheuren een gat in de retina. Dr. Henry Fishman van ConsumerAffairs.com sceptisch over de procedure, waarin staat dat simpelweg alleen het verlaten van de drijvers is veel veiliger dan laserchirurgie. Als zodanig, maar twee artsen in de Verenigde Staten zijn bereid om de procedure uit te voeren en beschikken over de juiste apparatuur om dit te doen, Dr. Karickhoff en Dr. Scott Geller van de Zuid-Florida Eye Clinic.