Oorzaken van Herpes van de ogen

Ongeveer 60 procent van de bevolking ervaart een herpes infectie door de leeftijd van 5. Dit manifesteert zich meestal als een koortslip, maar voor ongeveer 500.000 Amerikanen elk jaar, de infectie in plaats veroorzaakt herpes van het oog.

Feiten

Herpes is een virus het meest geassocieerd met herpes of seksueel overdraagbare infectie. De twee meest bekende subcategorieën van het herpes virus zijn simplex één en simplex twee. Herpes simplex één infecteert meestal de mond en veroorzaakt koortsblaasjes; simplex twee meestal van invloed op de geslachtsorganen. Er is enige overlap tussen de twee, waaronder het feit dat ze ook kunnen infecteren de ogen. Oculaire herpes is een seksueel overdraagbare ziekte.

Simplex Eén

Herpes simplex een vrij voorkomt in de populatie. Het wordt doorgegeven van persoon tot persoon via speeksel of nasale afscheidingen. De oorspronkelijke drager van het al dan niet een koortslip destijds. Het virus verplaatst zich via de bloedbaan en meestal gericht op de zenuwcentra van de neus of de mond. Soms richt de zenuwcentra van het oog in plaats, waardoor oculaire herpes.

Simplex Twee

Herpes simplex twee is lang niet zo gebruikelijk als simplex één. Het verspreidt zich meestal van persoon tot persoon via seksueel contact. In plaats van naar de hersenen reizen, in plaats daarvan door het lichaam beweegt naar de basis van de ruggengraat en richt de zenuwcentra van de genitaliën. Echter, herpes simplex twee ook naar de hersenen infecteren en de zenuwen van het oog, waardoor herpes van het oog.

Triggers

Na het herpes virus infecteert de zenuwcentra van het oog, mag u geen last heeft van de symptomen. Het virus kan in een inactieve toestand blijven jaren, blijven slapende in het lichaam totdat het wordt gevraagd actief. Alleen dan zul je ervaren symptomen. Triggers kunnen bestaan ​​uit extreme stress of contracteert, een andere infectie. Deze gebeurtenissen kunnen herpes veroorzaken van het oog om symptomen manifesteren.

Overwegingen

Herpes van het oog kan manifesteren in een paar verschillende manieren. De oorzaak van oculaire herpes is altijd hetzelfde, maar de manier waarop het zich presenteert kan zeer verschillend zijn. De meest voorkomende manifestatie van het virus is een koortslip op het oppervlak van het hoornvlies van het oog. U kunt ook last slow-genezende zweren op het oppervlak van het hoornvlies, een immuun of allergisch waas dieper in het hoornvlies, en ontsteking van de iris.