Ontwikkelingsstadia van Zuigelingen

Lichamelijke Ontwikkeling - Pasgeboren tot 6 maanden

Pasgeborenen zijn niet in staat om hun bewegingen te controleren bij de geboorte, en de meerderheid van de bewegingen van de baby zijn reflexen. Rond 4 maanden beginnen baby's om de controle over hun spieren hebben en sommigen kunnen beginnen zitten. Op 5 maanden, veel baby's zijn in staat om te rollen. Bij de geboorte kunnen baby's slechts ongeveer 10 meter te zien, maar met 6 maanden hun visie is grotendeels ontwikkeld.

Lichamelijke Ontwikkeling - 7 tot 12 maanden

Tijdens het laatste deel van het eerste jaar, baby's moeten nog ongeveer twee dutjes per dag en ze zal ook wennen aan een routine als het gaat om te slapen en te eten. Door 8 maanden, moeten baby's in staat zijn om te bereiken voor de gewenste objecten en pak daarna. Zij zullen ook beginnen met de pincher greep die hen in staat stelt om kleine dingen oppakken met hun wijsvinger en duim te ontwikkelen. Zuigelingen zal beginnen kruipen meestal ergens tussen 6 en 8 maanden en begint het nemen van maatregelen al in 8 maanden. Veel kinderen lopen door hun eerste verjaardag.

Emotionele en sociale ontwikkeling - Pasgeboren tot 6 maanden

Vroeg op baby's leren om te huilen als ze iets zoals een luier verandering of een fles nodig. Baby's leren hun verzorgers vertrouwen als hun behoeften gemakkelijk wordt voldaan. Baby's kunnen ook huilen te laten hun verzorgers weten dat ze pijn, dat ze bang zijn of dat ze boos zijn. Door ongeveer 6 weken, zullen baby's hun eerste betekenisvolle glimlach te geven en met ongeveer 4 maanden zullen ze lachen.

Emotionele en sociale ontwikkeling - 7 tot 12 maanden

Tijdens deze fase zal beginnen baby's op hun naam te herkennen en ze kunnen vreemdeling angst ontwikkelen. Ze kunnen ook gemakkelijk gefrustreerd raken als ze niet krijgen wat ze willen of wanneer ze niet in staat zijn om dingen te doen. Zij kunnen ook beginnen aan het woord te begrijpen "nee" en vergeet niet dat ze niet verondersteld om bepaalde dingen te doen.

Intellectuele Ontwikkeling - Pasgeboren tot 6 Maanden

Tijdens de eerste paar maanden van het leven, zijn kinderen leren van hun omgeving. Ze onderzoeken hun eigen lichaamsdelen zoals voeten en handen en ze beginnen om bij te houden bewegende objecten visueel. Ook tijdens dit vroege stadium zullen beginnen om dingen in hun mond.

Intellectuele Ontwikkeling - 7 tot 12 maanden

Tijdens de latere fase van intellectuele een kind te ontwikkelen, zal het kind beginnen met enkele woorden zoals "mama" of "da-da". Hij kan zwaaien en zeggen: "bye, bye". Sommige baby's in deze fase zal ook leren om te doen alsof. Ze kunnen ook leren om te vermaken door het doen van domme dingen die lach ontlokken ouders en broers en zussen.