Oestrogeen veranderingen tijdens Weight Loss

Het hormoon oestrogeen is van vitaal belang voor de gezondheid van vrouwen, maar oestrogeen niveaus die te laag of te hoog zijn kan een negatieve invloed hebben op andere aspecten van de totale gezondheid. Artsen hebben ontdekt dat er een correlatie tussen oestrogeen en gewicht, vooral bij vrouwen die de menopauze. Hun bevindingen kunnen even belangrijk voor alle vrouwen die proberen om gewicht te verliezen.

Oestrogeen Basics

Oestrogeen is een hormoon dat de ontwikkeling en de gezondheid van de vrouwelijke reproductieve systeem en borstweefsel beïnvloedt. De ovaria produceren meest oestrogeen in het lichaam tussen de stadia van de puberteit en menopauze. De belangrijkste functie van oestrogeen is om de eisprong te stimuleren. Mannen hebben ook kleine hoeveelheden oestrogeen in hun lichaam, hoewel artsen niet een duidelijk begrip van de functie van het hormoon in mannetjes hebben. Dit artikel zal zich voornamelijk richten op de kwestie van oestrogeen en gewichtsverlies bij vrouwen.

Veranderingen in de tijd

Als vrouwen voeren de menopauze of perimenopauze (een stadium vóór de volledige menopauze), hun eierstokken minder oestrogeen. Deze daling hormonen verantwoordelijk voor veelvoorkomende overgangsklachten en waarom jarenlang artsen routinematig voorgeschreven oestrogeen vervanging voor postmenopauzale vrouwen.

Oestrogeen en gewichtstoename

Veel artsen denken dat oestrogeen draagt ​​bij aan winst bij de vrouwen te wegen tijdens en na de menopauze. Sommige studies suggereren dat tijdens de menopauze het lichaam reageert op het verlies van oestrogeen uit de eierstokken door te proberen meer oestrogeen uit vetcellen. Om oestrogeen maken de cellen te slaan meer vet. De cellen 'wens om vet op te slaan triggers metabole veranderingen die leiden tot gewichtstoename. Dus een post-menopauzale vrouw kan winnen gewicht, zelfs als haar dieet en lichaamsbeweging niveaus hetzelfde blijven als vóór de menopauze.

Oestrogeen en Weight Loss

Vanwege de correlatie tussen vetcellen en oestrogeen, studies tonen aan dat mensen met overgewicht vaak hoger dan normaal oestrogeen niveaus. Ook mensen die extreem dun, zoals anorexia patiënten, hebben oestrogeen niveaus die zijn veel te laag. Omgekeerd, wanneer een zwaarlijvige vrouw verliest gewicht, haar oestrogeenspiegel zal meestal vallen.

Conclusies

Op basis van recente klinische studies, de meeste artsen denken dat de meeste vrouwelijke patiënten die afvallen een daling in oestrogeenniveaus zal ervaren. Zolang het dieet en de mate van gewichtsverlies is redelijk, maar de hoeveelheid oestrogeen verlies hoeft niet van belang. Echter, artsen aanbevolen dat vrouwen voorbereiden op een gewicht-verlies dieet plan beginnen hebben een volledig lichamelijk, waaronder het testen van hormoonspiegels. Elke niet-menopauzale patiënten die symptomen van lage oestrogeen ervaart tijdens het dieet moeten overleggen met haar arts. Dergelijke symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, nachtelijk zweten, opvliegers, geheugenproblemen, gebrek aan concentratie, pijn in de gewrichten, vaginale droogheid, droge huid of verlies van seksueel verlangen.