Neurologiske skader forårsaget af helvedesild

Ifølge Centers for Disease Control, helvedesild påvirker nogle en million mennesker i USA hvert år. Denne smertefuld hud betingelse kan løse på egen hånd, men det kan også forårsage alvorlige komplikationer, herunder potentielle neurologiske skader, især i dem over en alder af 60. neurologiske skader kan resultere i midlertidige symptomer, men det er ikke altid tilfældet. Alvorlige komplikationer som følge af helvedesild kan forebygges ved at søge øjeblikkelig lægehjælp, og træffe forebyggende foranstaltninger for at reducere din risiko for at få helvedesild.

Helvedesild Oversigt

En helvedesild udslæt er simpelthen den anden præsentation af den virus, der forårsager skoldkopper. Enhver, der har haft skoldkopper før, er i risiko for at få helvedesild, og National Institute of Allergy & Infektionsmedicinsk anslår, at to ud af ti mennesker, der har haft skoldkopper i sidste ende få helvedesild mindst én gang. Efter skoldkopper symptomerne aftager, varicella zoster virus, der forårsagede det fortsætter med at ligge i dvale i nervesystemet. Ifølge Mayo Clinic, er det uklart, hvad der forårsager virussen at reaktivere, men det er mistanke om, at når kroppen bliver ældre, immunsystemet er svagere og derfor mere modtagelige for helvedesild. En helvedesild udslæt fremtræde som en klynger af væskende blærer, der typisk påvirker kun den ene side af kroppen, selv om helvedesild også kan bryde ud på og omkring ansigtet, også.

Postherpetisk neuralgi

Postherpetisk neuralgi er en tilstand forårsaget af nerveskade, som resulterer fra helvedesild. Længe efter udslættet selv er helet, fortsætter patienterne oplever alvorlige gener, som de værdiforringede nerver fejlagtigt signal til hjernen, at huden oplever smerte. Ifølge CDC, en ud af fem mennesker fortsat oplever postherpetisk neuralgi efter helvedesild løse, og tilstanden tendens til at være mere almindelige i dem, der er ældre. Postherpetisk neuralgi efter helvedesild kan vare i måneder eller endda år.

Ramsay Hunt syndrom

Når helvedesild til stede på ydersiden af ​​øret (og indenfor), i og omkring munden, og på andre områder af ansigt, hals og hovedbund, kan dette resultere i en sjælden tilstand, der kaldes Ramsay Hunt syndrom. Den varicella-zoster-virus svækker nerverne i ansigtet, hvilket resulterer i tab af hørelse, svimmelhed og manglende balance, og selv ansigtslammelse. Det er ekstremt vigtigt for patienter, der notere helvedesild i dette område af kroppen til at søge omgående lægehjælp for at undgå neurologiske skader, der kan være permanent.

At få behandling

Receptpligtig antivirale medikamenter såsom acyclovir, valacyclovir og famciclovir kan i høj grad mindske varigheden og sværhedsgraden af ​​symptomer, hvis en patient tager mindst 72 timer før udslæt udbryder, i den tidlige fase af helvedesild, når symptomer som smerter og snurren i huden er først bemærket. Patienter, som oplever alvorlige symptomer, og især de med postherpetisk neuralgi, kan imidlertid kræve yderligere medicinsk behandling, herunder brug af narkotika, antikonvulsiva eller tricykliske antidepressiva, at hjælpe med at styre smerte.

Kan neurologiske skader undgås?

Hvis du har haft skoldkopper før, kan du ikke være i stand til helt at undgå at få helvedesild, men du kan reducere dine chancer for et udbrud. CDC anbefaler, at alle voksne over en alder af 60, der er egnede kandidater får helvedesild vaccine, uanset om de nogensinde har haft en helvedesild udslæt før. Ifølge CDC, et klinisk forsøg med tusindvis af mennesker over en alder af 60 angiver, at den konstaterede helvedesild blev reduceret med halvdelen og postherpetisk neuralgi med 67 procent. Den helvedesild vaccine er ikke for alle - dem med visse sygdomme eller svækket immunforsvar må ikke få det, ej heller bør kvinder, der er gravide eller har til hensigt at blive gravid. Du kan læse mere om helvedesild vaccine, se linket Resources nedenfor.