Natuurlijke remedies voor hoofdpijn

Natuurlijke remedies voor hoofdpijn

De meeste mensen ervaren hoofdpijn soms, met dat onder andere spanning, sinus pijn, stress, allergieën, cafeïne terugtrekking en vermoeide ogen. Artsen geloven zelfs dieet of genetica kan een rol spelen bij de mensen aanleg voor migraine, ernstige hoofdpijn die ongeveer 15,2 procent van de bevolking volgens een 2007 US National Health Survey teisteren spelen. Bezorgd over de mogelijke bijwerkingen van over-the-counter pijnstillers mensen kunnen zich wenden tot een verscheidenheid van natuurlijke remedies te helpen verlichten van hun hoofdpijn.

Massage en acupressuur

Een nauwe verwant van de oude Chinese techniek van acupunctuur, acupressuur impliceert druk te zetten op specifieke punten van het lichaam vrij te geven geblokkeerd of verstopt energie. Druk op een hand tegen de inkeping achter je hoofd aan de basis van je schedel. Op hetzelfde moment, met de duim en wijsvinger van de andere hand op de bovenste delen van je oogkassen, vlak naast de brug van de neus en iets onder de wenkbrauwen. Druk zachtjes aanvankelijk, druk dan op een beetje harder en houd gedurende drie tot vijf minuten. Herhaal dit de hele dag als hoofdpijn terugkeert.

Massage therapeuten adviseren patiënten om hoofdpijn te verlichten door te duwen op de bovenkant van de schedel met de vingertoppen gedurende 30 seconden, het herhalen van ten minste drie keer op rij, terwijl het nemen van diep adem.

Kruiden en Aromatherapie

Een warm bad met druppels lavendel, rozemarijn of kamille toegevoegd weg kan genieten pijn. Als je geen tijd hebt voor een bad, probeer het toevoegen van een druppel of twee van deze oliën om een ​​nat washandje en draperen het over je voorhoofd.

Een recensie in de 2007 editie van 'American Family Physician' aangegeven dat pepermuntolie is effectief bij de behandeling van hoofdpijn en spijsverteringsproblemen. Gewoon wrijf een paar druppels van de olie op de slapen. Wees voorzichtig niet te veel te gebruiken. Gebruik nooit olie op baby's of jonge kinderen; het kan ernstige respiratoire bijwerkingen veroorzaken.

Het voorkomen

Het kruid moederkruid, gebruikt om koorts in de oudheid te behandelen, houdt belofte als een preventief en pijnstiller voor migraine, volgens een studie in Groot-Brittannië, waarbij 70 procent van de ondervraagden voelde zich beter na het eten van 2-3 blaadjes van het kruid op een dagelijkse basis. Probeer deze te verhelpen door het nemen van 100 tot 300 mg moederkruid capsules tot drie keer per dag voor maximaal 16 weken.

Als uw hoofdpijn chronisch worden en interfereren met uw normale activiteiten, of als u vindt dat noch de natuurlijke remedies of over-the-counter medicatie bieden verlichting van hoofdpijn, in overleg met uw arts om advies. Het is belangrijk om uit te sluiten lichamelijke ziekten of aandoeningen als mogelijke oorzaken van uw hoofdpijn.