Natuurlijke manieren om het lichaam te reinigen

Reinigen van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Dagelijkse blootstelling aan verontreinigende stoffen, tabak, alcohol en voedingsmiddelen met een hoog geraffineerde suikers, vetten en zout weegt je lichaam naar beneden met giftige opbouw en voorkomen dat het functioneren op zijn best. Als je organen niet meer goed werken, zullen ziekten volgen. Er zijn vele manieren om je lichaam te reinigen en om het schoon te houden.

Vastend

Vasten is een veel voorkomende vorm van reiniging. Het drinken van 12 glazen water per dag zal helpen spoelen van uw systeem en tam hongergevoel. Om de organen te reinigen en colon voeg een eetlepel honing, drie eetlepels appelazijn, het sap van een halve citroen en een snufje cayennepeper om je 's ochtends een glas water. Drink twee glazen dit recept overdag. Het toevoegen van citroensap om uw water alleen zal helpen reinigen je organen, vooral de lever.
Een snel kan overal duren drie tot 10 dagen. En als het voorbij is, voedsel moet zorgvuldig worden heringevoerd, te beginnen met fruit en groenten voor de eerste paar dagen.

Fiber

Reinig je darmen met psyllium. U moet grote hoeveelheden water te drinken bij gebruik van dit vezelige kruid om een ​​opgeblazen gevoel en obstipatie voorkomen. Psyllium in omvang toeneemt in de dikke darm als een gel en, met de juiste inname van water, spoelt het afval van uw darmen.

Dieet

Groenten en fruit zijn rijk aan water en vezels en het lichaam te reinigen. Het eten van meer groenten en fruit dan enig ander voedsel zal uw lichaam de natuurlijke vermogen om te reinigen ondersteunen. Het drinken van acht tot 12 kopjes water per dag zal ook helpen om je lichaam, het bloed en de organen duidelijk.

Cleanser

Waaronder een natuurlijke reiniger in de voeding is een goed idee. Apple cider azijn is een populair genezer en reiniger. Er is een in water oplosbare vezels in appelazijn bekend als pectine. Pectine absorbeert vetten, toxinen en cholesterol, en spoelt ze uit je lichaam. Pectine helpt ook bij de spijsvertering en glucosemetabolisme, en verlaagt de bloeddruk en voedt een gezonde darm.

Kruiden

Kruiden zoals paardebloem wortel, kliswortel, zoethout en goldenseal zijn krachtige reinigingsmiddelen voor het bloed, de lever, de nieren en de huid. Peterselie blad reinigt de nieren en kan ook nuttig zijn bij de behandeling van nierstenen zijn. Echinacea is een lymfe cleanser en knoflook is een natuurlijk antibioticum. Deze kruiden kunnen worden geconsumeerd als voedsel, of ze kunnen worden genomen als supplementen. Het maken van een thee is een effectieve manier om kruiden reinigen. Laat de wortels en bladeren in een pot met kokend water en laat steile gedurende vijf minuten. Zeef en drink minstens drie kopjes per dag.