Natrium bentoniet Detox

Natrium bentoniet Detox

Veel detoxificatie methoden bestaan, variërend van sterk laxerende kruiden om gewoon het eten van veel vers fruit. Een methode vraagt ​​om het gebruik van natrium bentoniet klei. Hoewel het lijkt misschien vreemd in te nemen wat neerkomt op een soort van vuil, is klei is gebruikt als een remedie voor eeuwen door verschillende groepen van mensen, met inbegrip van de Native Americans.

Waarom Detox met klei

Natrium bentoniet klei is slechts een van de vele soorten klei die kan worden ingenomen. Andere zijn monmorillonite en Franse groene klei. Bentoniet name is een goede keuze voor detoxificatie vanwege zijn vermogen om toxische stoffen en zware metalen te absorberen door een proces wat als statisch vasthouden. De metalen en chemische stoffen hechten aan het oppervlak van de klei als het door het systeem passeert, en zij worden niet vrijgegeven.

U kunt bentoniet als een stand-alone product, in de vorm van poeder te vinden. Het is ook opgenomen in tal van dubbele punt zuivering producten die ook psyllium en kruiden. Bentoniet alleen kan helpen reinigt je lichaam van gifstoffen zoals levensmiddelenadditieven, milieuverontreinigende stoffen en zware metalen zoals lood, koper en kwik. Afhankelijk van uw gezondheid doelen, echter, kunt u kiezen voor een all-in-een product te gebruiken.

Als je de klei zelf te gebruiken, meng een eetlepel (gebruik een niet-metalen lepel en beker) van de klei poeder in acht gram puur (gedestilleerd of gefilterd) water. Drink dit "kleiachtige water" een keer per dag gedurende drie dagen en zich te onthouden voor vier dagen. De volgende week, drink kleiachtige water voor vier dagen en dan ontslaan het voor drie dagen. Volg de vier-dagen-op, drie-dagen-off schema voor twee weken. Je lichaam moet aan de bentoniet worden aangepast door deze tijd, met uw stoelgang steeds regelmatiger. Na deze routine, velen overstappen naar wat "klei magma", wat een dikkere gelachtige mengsel van de klei genoemd.

Overwegingen

Er zijn een aantal bijwerkingen te overwegen als u beslissen of u een natrium-bentoniet detox programma te gebruiken. De belangrijkste klacht is obstipatie. Voorstanders van het programma zeggen de klei zelf niet stoppend - plaats, de gezondheidstoestand van de darm was slecht te beginnen, en de reinigende werking van de klei brengt dit licht. Zijn dat ook zij kunnen, veel mensen vinden dat ze het beter doen als ze drink minstens twee liter schoon water per dag, terwijl ze de inname van het bentoniet. Sinds twee liter is de aanbevolen hoeveelheid water voor de meeste volwassenen, dient dit toch te doen. Andere bijwerkingen die u kunt merken zijn lichte krampen, verhoogde slijmproductie, spierpijn en hoofdpijn. Deze symptomen komen vaak voor op een detox-programma en aan te geven dat je lichaam zelf bevrijden van giftige stoffen die in je weefsels hebben gebouwd.

Als u ongecontroleerde hoge bloeddruk, ijzer-intolerantie, of intestinale verklevingen, moet u dit programma te bespreken met uw arts voordat u begint. Neem de klei op een lege maag en ten minste twee uur te wachten alvorens enige medicatie of supplementen omdat het absorptievermogen van de klei hun effectiviteit kunnen verstoren.