Mulberry Extract Side Effects

Mulberry is een soort bessen of vruchten die een blackberry lijkt. Ondanks het gebruik van alternatieve geneeskunde voor de behandeling van constipatie en neusverstopping, moerbei extract een risico op bijwerkingen bij sommige patiƫnten.

Significantie

Volgens RxList.com, het gebruik van moerbei-extract is niet uitgebreid onderzocht. Elke lange termijn risico's te kunnen vormen zijn onbekend.

Identificatie

Een mogelijke bijwerking van moerbei-extract is het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Bij diabetici, dit vormt een risico voor hypoglycemie.

Symptomen van hypoglycemie

Symptomen van hypoglykemie zijn onder andere verwardheid, wazig of dubbel zien, hartkloppingen, trillen, angst, zweten en honger. Als u een van deze symptomen tijdens het gebruik van moerbei-extract, onmiddellijk een arts raadplegen.

Risico's

Druppels in de bloedsuikerspiegel soms leiden tot epileptische aanvallen of verlies van bewustzijn. Indien onbehandeld, kan hypoglycemie zelfs de dood veroorzaken.

Preventie

Praat met uw arts voordat u begint met een moerbei-extract regime, vooral als je diabetes hebt. Indien u diabeet bent, bespreken opties voor het regelen en het behandelen van hypoglykemie gerelateerd aan het gebruik van het supplement.