Mucuna pruriens Side Effects

Mucuna pruriens Side Effects

Mucuna pruriens is een botanische supplement gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om een ​​scala aan medische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson te behandelen. Degenen die de markt en Mucuna pruriens te verkopen producten beweren ook dat heeft extra eigenschappen die seksuele libido, de vruchtbaarheid en de groei van de mens beïnvloeden.

Wat is Mucuna pruriens?

Mucuna pruriens, ook wel "cowitch" en "cowhage," is een geslacht van de velvetbean, een peulvrucht die oorspronkelijk geteeld in China en sommige delen van India als een groente gewas. Ook werd geteeld in delen van de Himalaya en in mauritus, waar de peulen en volwassen bonen werden gekookt en gegeten. Mucuna pruriens wordt nog steeds geteeld in India als een "hongersnood voedsel," en in Guatemala en Mexico, wordt het soms gebruikt als een substituut voor koffie. Mucuna pruriens is bestand tegen droogte en kan worden geteeld in arme grond. Het bevat de toxische verbinding levdopa (L-dopa), en hallucinogenen en anti-voedingssupplementen, die ondoordringbaar is voor insecten.

Toxiciteit bij de mens

Mucuna pruriens bonen bevatten een hoge concentratie van L-dopa en in feite is de velvetbean gebruikt als een bron van waaruit L-dopa te leiden voor het behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson. Het kan echter ook leiden tot darmklachten en een verwarde toestand van de geest in de mens als in grote hoeveelheden geconsumeerd. In 1977, massapsychose brak uit in Mozambique wanneer water wordt gebruikt om de bonen te koken werd hergebruikt en geconsumeerd.

Ziekte van Parkinson

In 2004 hebben onderzoekers van de Nationale Ziekenhuis voor Neurologie en Neurochirurgie in Londen een studie uitgevoerd naar het effect van de L-dopa in Mucuna pruriens had op patiënten met de ziekte van Parkinson. Acht patiënten deelgenomen aan een gecontroleerde, dubbelblinde cross-over studie en werden voorzien van de L-dopa uit de mucuna voorbereiding en de standaard L-dopa / carbidopa (LD / CD). De onderzoekers concludeerden dat de L-dopa van de mucuna pruriens gehandeld sneller en verminderde dyskinesie (de aanwezigheid van onwillekeurige bewegingen) voor een langere tijd, waardoor ze geloven dat zij bepaalde voordelen langdurige behandeling van de ziekte van Parkinson.

Afrodisiacum

Degenen die Mucuna pruriens te verkopen als een voedingssupplement beweren dat het verhoogt de seksuele prestaties en verhoogt het libido, maar er is geen onderzoek naar deze beweringen te ondersteunen. Daarnaast pruriens mucuna ogenschijnlijk maakt mannen tot seksuele activiteit te ondersteunen voor een langere periode van tijd, het uitstellen van voortijdige ejaculatie. Dit komt omdat mucuna pruriens heeft centrale depressieve kwaliteiten die leiden tot een verminderde gevoeligheid van het genitale gebied. Ongefundeerde beweringen zijn gedaan dat Mucuna pruriens verhoogt testosteron niveaus, wat leidt tot hogere aantal zaadcellen en de toegenomen grootte van de testikels.

Andere gezondheidsclaims

Mucuna pruriens aanspraken op groeihormonen die resulteren in een verhoogde spiergroei te stimuleren. Het helpt naar verluidt ook het lichaam vet te verbranden.