Mond & Chin Activiteiten voor Zuigelingen

Mond & Chin Activiteiten voor Zuigelingen

Vroeg interventionisten, logopedisten en verzorgers kunnen mondelinge motorische vaardigheden een childâ € ™ s te verbeteren door het uitoefenen van bepaalde werkzaamheden aan mond, kin, tong en kaak spieren te versterken. Oefeningen met voedsel of drank mag niet worden gebruikt bij kinderen met slikproblemen. Deze activiteiten moeten nooit pijn of ongemak voor het kind, en mag niet worden toegepast voor lange periodes. Vijf tot 10 minuten per dag voldoende, met name bij het begin van deze oefeningen.

Blazen Oefeningen

Blazen is nodig voor de vorming van spraakklanken. Zuigelingen en peuters oefenen blaast zeepbellen in de badkuip of van een zeepbel toverstaf, merkt de Nationale Down Syndroom Congres. Kinderen kunnen ook de praktijk blazen in kazoos, mondharmonica of fluitjes.

Met behulp van een Straw

Zuigen is een belangrijke vaardigheid voor spraak geluid formatie. Dus, wanneer een jong kind heeft een zwak als het gaat om dit, het is een rode vlag, merkt North Shore Pediatric Therapy. Peuters kunnen oefenen zuigen vloeistoffen door een rietje. Dunne vloeistoffen, zoals water of sap, moet in eerste instantie worden gebruikt. Orale motor childrenâ € ™ s controle verbetert, dikkere vloeistoffen, zoals milkshakes of yoghurt, kan worden gebruikt.

Tong Duwt

Met behulp van een tongspatel of een lepel, kunnen jonge kinderen tong oefeningen. Het jonge kind steekt haar tong. Een volwassene houdt een lepel of tongspatel tegen het midden van de tong. Het kind duwt tegen het voorwerp zo hard als ze kan voor ongeveer vijf seconden, dan ontspant. Het kind moet doen tussen de zes en acht herhalingen van de oefening. Het kind kan de oefening herhaald met de linker- en rechterkant van de tong.

Likken Oefeningen

Gebruik dikke stroop of kaas spray om gezichten of vormen te tekenen voor het kind om af te likken een bord. Voor oudere peuters, tekenen letters of cijfers en hebben het kind een naam geven. Om de childâ kijken € ™ s techniek gebruiken doorzichtige plastic platen. Zet smeerkaas of marshmallow fluff in een 4 oz. papieren beker en laat het kind de praktijk likken het voedsel uit de beker. Bij oudere peuters, likken ijs van een kegel of yoghurt van een lepel versterkt tong en mond spieren.

Chin Slide

Het kind kan oefenen bewegen haar kin van links naar rechts. Volwassenen kunnen dit deel van een spel of een bepaald nummer van het kind houdt van te maken. Volwassenen kunnen ook zachte druk te gebruiken tegen de kin voor de weerstand als kaken de childâ € ™ s worden sterker.