Mogelijke oorzaken van duizeligheid & Onbalans

Mogelijke oorzaken van duizeligheid & Onbalans

Duizeligheid en gevoelens van onbalans zijn relatief vaak voorkomende symptomen ervaren door volwassenen. In feite zijn de meeste mensen ervaren deze gevoelens voor vluchtige momenten gedurende hun hele leven - als je snel gaan zitten na vaststelling of zie je een 3-D film, bijvoorbeeld. Langdurige of extreme gevoelens van duizeligheid of onbalans kan een indicatie van andere gezondheidsproblemen, met name ziekten die samenhangen met uw binnenoor zijn. Als je last krijgt van deze problemen consequent of krachtig, moet u een arts raadplegen.

Evenwichtsstoornissen

Uw evenwichtsorgaan in je binnenoor en de hersenen, en helpt om uw saldo te controleren. Het kan ook schade, waarbij het saldo lijdt staan ​​- afhankelijk van de ernst van het letsel, kan de schade permanent. Hoewel dit kan leiden tot een verscheidenheid aan aandoeningen - vestibulaire neuritis of benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV), bijvoorbeeld - vestibulaire letsels vertonen veel van dezelfde symptomen. Oorontsteking, whiplash en hoofdtrauma kan al leiden tot de symptomen van een vestibulaire stoornis, onbalans en vertigo onder hen. Volgens de Vestibular Disorders Association, kunnen de symptomen duren slechts voor een paar momenten of een heel leven.

Migraine

Migraine hoofdpijn slopende niet alleen vanwege de typische hoofdpijn geassocieerde pijn, maar ook vanwege hun andere symptomen. Samen met een gevoeligheid voor licht en geluid, kan migraine-patiënten ook periodes van duizeligheid en vertigo ervaren - zelfs als ze niet met een migraine. Als u last heeft van migraine op elke vorm van regelmatige basis, kan het de oorzaak van uw duizeligheid zijn.

Circulatie en Meer

Plotselinge daling van de bloeddruk kan een gevoel van duizeligheid en onbalans veroorzaken, vooral bij het opstaan. Als je problemen hebt gehad met uw bloeddruk voor, kan dit de oorzaak van uw duizeligheid zijn. Uw duizeligheid kan ook een indicatie van een bloedsomloop stoornis. Bloedsomloop stoornissen kunnen het binnenoor en de hersenen specifiek te verstoren, waardoor de gebieden die uw saldo te controleren zijn. Uitdroging is ook een oorzaak van duizeligheid, dus zorg ervoor dat je drinkt voldoende vocht op een regelmatige basis.