Mobic Meloxicam Side Effects

Mobic Meloxicam Side Effects

De niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen meloxicam, dat Boehringer Ingelheim verkoopt onder de merknaam Mobic, is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor de behandeling van pijn en zwelling in verband met artrose, reumatoïde artritis en juveniele reumatoïde artritis. Omdat het nemen van Mobic kunnen patiënten met risico op fatale cardiovasculaire en gastro-intestinale problemen te zetten, informatie over het voorschrijven van de medicatie waarschuwt artsen om Mobic voorschrijven in de laagste dosis en voor de kortst mogelijke tijd.

Cardiovasculaire Waarschuwingen

Mobic heeft het potentieel om bloedstolsels, hartaanvallen, beroertes en pieken veroorzaken bloeddruk. Patiënten met hartkwaal lijken het de grootste risico op deze potentieel fatale bijwerkingen.

Gastorintestinal Waarschuwingen

Mobic kan een verhoogd risico van ernstige gastro-intestinale bijwerkingen, waaronder bloeden, ulceratie en perforatie van de maag of de darmen, die fataal kan zijn. "Patiënten ouder dan 65 jaar hebben het grootste risico voor het ervaren van ernstige gastro-intestinale bijwerkingen.

Andere waarschuwingen

Zwangere vrouwen moeten niet Mobic nemen, omdat de medicatie kan leiden tot schade aan een zich ontwikkelende foetus. Ook is het gebruik van Mobic lange termijn in verband gebracht worden met ernstige en onomkeerbare schade aan de nieren bij patiënten, met name die met bestaande nierinsufficiëntie, hartfalen of beschadiging van de lever. In supplement bovenop, zijn potentieel levensbedreigende huidaandoeningen ontwikkeld in een klein aantal patiënten die Mobic. Patiënten moeten stoppen met het gebruik van de medicatie en neem contact op met hun arts als ze breken uit in een pijnlijke huiduitslag.

Vaak voorkomende bijwerkingen

In klinische studies samengevat in Mobic's informatie over het voorschrijven, de patiënten gemeld vaakst buikpijn; maagklachten en misselijkheid; hoofdpijn; en bovenste luchtweginfecties als bijwerkingen van het nemen van de medicatie. Kinderen ervaren ook koorts terwijl het nemen van Mobic. Andere bijwerkingen die bij meer dan 2 procent van de patiënten die Mobic tijdens klinische studies omvatten jeuk, meer frequent urineren, gewrichts-en rugpijn, duizeligheid en winderigheid.

Zelden voorkomende bijwerkingen

Andere bijwerkingen die bij minder dan 2 procent van de patiënten tijdens klinische studies omvatten zwelling van het gezicht, veranderingen in lichaamsgewicht, pijn op de borst, tremor, colitis, droge mond, onregelmatige hartslag, angstgevoelens, vreemde dromen, slapeloosheid, slaperigheid, haaruitval en visie veranderingen . Een klein aantal patiënten ook ervaren vermindering van de leverfunctie en het aantal bloedcellen.

Contra

Patiënten die zijn gepland voor of die herstellen van een coronaire bypass operatie grafiek kan Mobic niet nemen. Evenmin kan patiënten die allergische reacties zoals netelroos of ademhalingsproblemen na het nemen van andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) hebben ervaren. Medicijnen die als NSAID's omvatten aspirine, ibuprofen en naproxen.

Generische equivalenten te Mobic

De FDA heeft goedgekeurd 21 generieke meloxicam producten, die elk dezelfde waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen zoals Mobic. De bedrijven Acatavis, Apotex, Aurobindo, Beijing Dubbele Kraan, Beijing Yabao, Breckenridge, Caracao, Carlsbad, Corepharma, Dr Reddy's Laboratories, GenPharm, Glenmark Generics, Lupin, Mylan, Passen Acrolab, Taro, Teva, Unichem, Watson en Zydus alle produceren merkloze versies van meloxicam te koop in de Verenigde Staten.