Migraine zonder de pijn

Migraine zonder de pijn

Migraine wordt meestal geassocieerd met verzwakkende pijn aan een kant van de weg. Maar er is een soort migraine dat niet doet toebrengen pijn in het hoofd, maar in de buik, waardoor een periode van braken, wat kan duren enkele uren of een paar dagen. Dit zijn de zogenaamde stille migraine, abdominale migraine of acephalgic migraine. Deze veelal slachtoffer kinderen, maar kan gebeuren met volwassenen.

Aura's

Mensen die lijden aan stille ervaring migraine vaak aura's, maar zelfs voor dezelfde persoon, kan aura's komen voor een aantal aanslagen, maar niet voor anderen. Aura's komen in de vorm van visuele hallucinaties, zoals flitsen, vlekken of de helft van een oog zijn wazig. Aura kan worden beschouwd als een waarschuwing dat een stille migraineaanval begint in minder dan een half uur. Ze zijn ook ervaren als geluid hallucinaties, waar een persoon hoort een beltoon of sissen dat er niet is (aan een objectief bewijs). Zelden hebben mensen olfactorische aura's waar ze dingen die er niet zijn te ruiken. Als een aura optreedt, is dit het ideale moment om medicatie in te nemen en misschien wel een aanval te voorkomen.

Medicijnen

Volgens MAGNUM, de Nationale Vereniging voor Migraine, stille migraine worden behandeld met exact dezelfde medicijnen als voor andere vormen van migraine die brengen op het hoofd pijn. Deze vallen in twee soorten medicijnen - preventieve en mislukte. Preventieve medicijnen worden dagelijks genomen einde een verhindering stille migraineaanvallen. Deze medicijnen worden voorgeschreven off-label, waardoor ze worden gebruikt voor een aandoening waarvoor zij doorgaans niet voorgeschreven. Zij omvatten de bloeddruk medicatie, antidepressiva en anti-epileptische medicatie. Abortieve medicijnen pakt de pijn eenmaal een aanval of een aura hits. Deze omvatten over-the-counter pijnstillers, triptanen, ergomatine en opiaten. Als u geen vrijstelling van over-the-counter pijnstillers ontvangen heeft tegen uw stille migraine in het verleden en je hoeft niet abortieve medicijnen hebben, ga dan naar het ziekenhuis. Zij zullen medicijnen in nasale spray en injecteerbare vormen die het lichaam beter dan pillen kunnen absorberen. Antinausea medicatie kan worden toegediend.

Waarschuwing

Als de stille migraine gaat gepaard met gevoelloosheid in de ledematen, gezichtsverlamming, duizeligheid, coördinatieproblemen of extreme verwarring, kan dit een beroerte. Naar het ziekenhuis zo snel mogelijk. Als de stille migraine gepaard gaat met diarree, kan dit wijzen op voedselvergiftiging. Nogmaals, ga naar het ziekenhuis. Als de stille migraine gebeurt wanneer je net begint een nieuw medicijn, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.