Migraine Syndroom

Migraine-syndroom is een potentieel invaliderende aandoening die ongeveer 32 miljoen Amerikanen, de meesten van hen vrouwen treft. Het wordt gekenmerkt door herhaalde, ernstige hoofdpijn. Echter, de hoofdpijn slechts één symptoom van deze genetisch bepaalde neurologische aandoening. In feite, een migraine hoofdpijn is precies het tegenovergestelde van een typische hoofdpijn. Migraine wordt veroorzaakt door uitzetting van de bloedvaten, en een niet-migraine wordt veroorzaakt door vernauwing.

Symptomen

Symptomen van migraine kunnen ook extreme gevoeligheid voor licht, misselijkheid en braken. Vaak patiënten melden aura's en / of voorgevoelens (cravings, slaperigheid en stemmingswisselingen) uur voor een hoofdpijn stakingen.

Triggers

De oorzaken van migraine kunnen worden ingedeeld als controleerbare of oncontroleerbare triggers. Controleerbaar triggers zijn helder licht, voedsel (chocolade, kaas, verwerkte voedingsmiddelen), alcohol, geuren en rook. Stress, vermoeidheid of medicijnen kunnen ook een rol spelen. Gemeenschappelijke oncontroleerbare triggers zijn weer bijzonder vallen luchtdruk en hormonale veranderingen, zoals verlaagde oestrogeen die typisch optreden bij het begin van menstruatiecyclus van de vrouw. Onevenwichtigheden in de hersenen chemische stoffen kan ook een factor zijn. Migraine meest waarschijnlijk ontwikkelen wanneer de twee soorten triggers overlappen, zoals bij lage luchtdruk samenvalt met menstruatie van een vrouw.

Diagnose

Diagnose van migraine is moeilijk. Uw arts zal willen weten of er een familiegeschiedenis van de ziekte, evenals een lijst met uw huidige medicatie. Hij kan ook testen uitvoeren om uit te sluiten andere oorzaken van hoofdpijn.

Behandeling

Er is geen bekende remedie voor migraine. De gebruikelijke aanbevelingen zijn om vertrouwd te raken met de tekenen en symptomen die een hoofdpijn nadert geworden. Over-the-counter pijnstillers gebruikt om migraine te behandelen zijn onder andere NSAID's, zoals ibuprofen (Advil, Motrin) of aspirine. Voor meer ernstige pijn, triptanen, ergotamine of opiaten kan worden voorgeschreven. Anti-misselijkheid medicatie kan ook nuttig zijn. Patiënten meer dan een paar aanvallen per maand soms verlichting te vinden van het nemen van een preventief medicijn regelmatig ervaren. Klassen van preventieve geneesmiddelen omvatten bètablokkers, antidepressiva, anti-epileptica en antihistaminica.

Prognose

Migraine-patiënten moeten zorgvuldig onderhouden van een hoofdpijn dagboek bij te houden welke factoren leiden tot hun symptomen te houden en triggers die lijken op een aanval neerslaan te voorkomen, vooral in combinatie. Samen met pijnstillende medicijnen, ontspanningsoefeningen zoals yoga en meditatie, evenals het krijgen van voldoende slaap, zijn soms effectief. Alternatieve therapieën omvatten acupunctuur, biofeedback en massage.