Metoder för Läkarundersökning sjukgymnastik för personer med cerebral pares

Cerebral pares (CP), en neurologisk sjukdom som påverkar muskelkoordination och kroppsrörelse, utvecklas vanligen under graviditeten. Fosterskador eller syrebrist under förlossningen är typiskt hur CP sker. Vanliga symptom på CP inkluderar problem balansering, fördröjd hand-eye samordning och tafatt gång (hur man går). De allvarligaste fallen av CP kan inkludera symtom som kramper, oförmåga att gå och svårt att kommunicera. Sjukgymnastik (PT) och olika former av medicinsk behandling är metoder för cerebral pares behandling som hjälper till att lindra fysiska symptom på CP.

Physical Therapy

Sjukgymnastik är en vanlig form av cerebral pares behandling och kan ta emot läkarrecept. Sjukgymnastik finns på flera ställen. Många skolsystem kan erbjuda barn med CP sjukgymnastik. Poliklinisk behandling på ett rehabiliteringscenter och hyra en privat terapeut är andra sjukgymnastik alternativ. Övningarna görs under sessioner PT varierar beroende på tillståndet hos en person. Övningar kan sträva efter att rätta till gång, förbättra balans, bygga överkroppen styrka eller bättre andra fysiska problem som orsakas av CP.

Ett alternativ till sjukgymnastik är vattenterapi. Vissa anser akvatisk terapi säkrare än markbehandling eftersom det inte finns hårda ytor för patienten att falla och skada sig på. Vattnet lindrar också stress vanligtvis placeras på musklerna, vilket möjliggör en ökning av rörelseomfång under sessionerna. Liksom PT är vattenterapi tillgänglig genom recept från läkare och erbjuds på platser som rehabiliteringscenter.

Medicinsk terapi

Botox injektioner och mediciner som slappna muskler är medicinska behandlingsalternativ för behandling av cerebral pares. Botox injektioner, som används kosmetiskt för att förebygga rynkor, kan hjälpa till att lindra täthet i musklerna hos patienter med cerebral pares. Läkare injicera Botox på en trång yta, såsom hamstrings. Den botox slappnar tillfälligt musklerna. Effekterna av Botox behandling varar vanligtvis från någonstans mellan 4-6 månader. När injektionerna avklinga, schemalägga en annan tid för injektioner med din läkare. Ta emot en ökad mängd sjukgymnastik under månaderna efter de botox injektioner kan bidra till att maximera nyttan av behandlingen.

Förskrivna läkemedel arbetar också för att slappna av musklerna. Baklofen är en möjlig medicin läkare ordinerar för cerebral pares behandling. Oral baklofen kommer i form av ett piller. De avslappnande effekter av baklofen varar vanligtvis upp till åtta timmar vilket innebär baclofen måste tas flera gånger om dagen. Dopaminerga läkemedel, som sinernet och Artane, är andra läkemedel som kan föreskrivas att kontrollera muskelspasmer hos personer med cerebral pares.

Rätt behandling för dig

De cerebral pares behandlingsmetoder diskuteras i denna artikel är bara några av de många cerebral pares behandlingar där ute. Om du har cerebral pares eller vårdar en närstående med CP, tala med din läkare om rätt behandling för dig.