Meniere's Disease Natuurlijke Behandeling

Ziekte van Ménière is een aandoening van het binnenoor die optreedt wanneer er te veel vocht of endolymf in het binnenoor. Hierdoor kan de ziekte van Meniere beïnvloeden gehoor en evenwicht. Er zijn een aantal natuurlijke behandelingen beschikbaar voor de ziekte van Meniere.

Symptomen

Volgens Dr Altshuler, in zijn boek "Balanced Healing," symptomen van de ziekte van Menière zijn misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, gehoorproblemen, tinnitus (oorsuizen), en intermitterende vertigo die ook bekend staat als roterende duizeligheid. Intermitterende vertigo kunnen duren minder dan een uur of tot twee dagen.

Dieet

Dr. Altshuler beveelt het beperken van de inname van zout aan het aantal en de frequentie van de aanvallen verminderen. Overmatig zoutgebruik kan leiden tot de vertigo aanvallen die kenmerkend zijn voor de ziekte van Menière zijn.

Chinese Herbal Remedies

Chinese kruiden formules kan helpen de controle van de symptomen van duizeligheid en worden aanbevolen bij gebruik samen met acupunctuur. Handige formules omvatten Tian Ma Gou Teng Yin en Si Wu Tang.

Voedingssupplementen

Dr. Altshuler beveelt vitaminen te helpen verminderen de symptomen van de ziekte van Menière. Deze omvatten vitamine C, vitamine B1, B2 en B6. Hij beveelt ook het nemen van zink.

Homeopathische Remedies

Homeopathische middelen kunnen controleren of bijdragen tot het verminderen van de symptomen. Deze homeopathische middelen zijn onder cocculus voor misselijkheid en duizeligheid, conium voor gevoeligheid voor licht, en bryonia voor hoofdpijn, duizeligheid en oorsuizen.