Medische terminologie voor een Hangover

Medische terminologie voor een Hangover

Als je te veel alcohol drinkt, loop je het risico van een kater in de ochtend lopen - iedereen die overmatig alcohol heeft geconsumeerd weet dit. Echter, experts in de geneeskunde - met inbegrip van onderzoekers van de prestigieuze Mayo Clinic - zorgvuldig te bestuderen fenomeen van deze drinker en zorgen voor specifieke medische terminologie voor alle dingen kater-gerelateerd. Onderzoeken wat de experts te zeggen hebben over katers is van vitaal belang voor een goed begrip - en het vermijden - deze vervelende aandoening.

Geschiedenis

Katers hebben een onderwerp van de nota aan medische onderzoekers sinds de oudheid, zegt Drs. Robert Swift en Dena Davidson. Segmenten van het Oude Testament, de geschriften van de oude Grieken en zelfs de hiërogliefen van de oude Egyptenaren vertellen over de medische problemen van katers. Britse geleerde William Hickey, rapport Swift en Davidson, schreef in 1768 dat hij wakker werd met een "hoofd pijnlijke horridly, pijnen van een gewelddadig karakter in elke ledemaat, en dodelijke ziekte in de maag," als gevolg van een vorige nacht van zwaar drinken.

Identificatie

De Mayo Clinic medisch identificeert een kater als "een groep van onaangename symptomen die kunnen optreden na het drinken van teveel alcohol." Deze ontstaan ​​na verhoogde niveaus van alcohol in het bloed bereiken nul - meestal in de ochtend na slapen. Hoewel de wereld van de geneeskunde zit vol met vaak onbegrijpelijke jargon en terminologie, medische deskundigen zoals die in de Mayo Clinic gebruiken nog steeds de term "kater" aan medisch de voorwaarde als geheel definiëren.

Kenmerken

De onaangename kenmerken van een kater toename van het aantal en de ernst van de hoeveelheid alcohol die werd geconsumeerd voordat de nacht. Fysieke symptomen van een kater zijn medisch gedefinieerd door Swift en Davidson als hoofdpijn, verhoogde gevoeligheid voor licht, spierpijnen, roodheid van het oog en dorst. Depressie, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen problemen en angst manifesteren als psychische symptomen die gemeenschappelijk kater kenmerken zijn.

Effecten

Effecten van een kater kan in intensiteit toenemen als gevolg van verschillende medisch erkende factoren, stelt de Mayo Clinic. Drinken op een lege maag veroorzaakt meer alcohol tijdens de verbruiksperiode te worden geabsorbeerd, intensivering later kater symptomen. Roken is verbonden met het veroorzaken van meer onaangename katers, net als alcoholische dranken donkerder van kleur, omdat deze chemicaliën medisch genoemd "soortgenoten", die smaak en kleur toe te voegen aan alcohol bevatten. Congeneren, zegt de Mayo Clinic, maken kater symptomen erger.

Preventie / Solution

Hoewel de meest effectieve preventieve maatregel te nemen tegen een kater is gewoon niet drinken of drinken met mate (twee drankjes of minder in een nacht), de medische gemeenschap biedt een aantal deskundig advies over het verminderen van de ellende van een kater. Voor een, vermijd het drinken tijdens een kater om de symptomen te verlichten - het "haar van de hond" behandeling zal alleen maar erger maken, stelt de Mayo Clinic. Extra slaap zal ook helpen het lichaam te herstellen van een kater, zo zal het drinken van veel water en vruchtensap te lichaamsvloeistoffen verloren van het ontwateren effect van alcohol te vervangen.