Medische Staf Credentialing Process

Het onderzoeken van een startkwalificatie

Om te beoordelen van een arts praktijk en professionele geschiedenis, zijn er vele mogelijkheden om te verkennen, te beginnen met een aantal fundamentele en praktische gebieden. Het personeel zal de credentialing pakket gebruiken om informatie over de arts educatieve achtergrond, met inbegrip van undergraduate studies, medische school, woonplaats en eventuele beurzenprogramma's te verzamelen. Startkwalificatie ook eventuele specialiteiten heeft de arts, ongeacht of zij is aangesloten bij een ziekenhuis of universiteit en wat stelt ze zijn licentie om te oefenen in onder andere. Professionele referenties kan ook nodig zijn.

Informatie zoeken

Ziekenhuizen en verzekeraars zich tot meerdere bronnen voor hulp in de credentialing proces. Credentialing personeel kan een "NPDB vraag" op elke arts via de Nationale Practitioner Data Bank voeren. De NPDB somt alle wanpraktijken geschiedenis van het individu, beperkt op licenties en eventuele sancties in verband met Medicare en Medicaid. Dit gedeelte van de credentialing proces kan zo vaak herhaald worden als elke zes maanden.

Voor meer informatie over het gebied van deskundigheid van een individu te leren, kan de credentialing personeel overleg met de American Board of Medical Specialties. De American Association Osteopatisch stijgt snel aan bekendheid, want het is de belangrijkste autoriteit op één van de snelst groeiende sectoren van de gezondheidszorg, osteopathie, of de studie van de relatie tussen het lichaam van de zenuwen, botten en spieren. Een andere belangrijke entiteit is de Federatie van State Medical Boards. De FSMB herziet voortdurend en verfijnt de normen met betrekking tot arts licentiestatus en praktijk.

Responsibilties van de Physician

Elke arts is verplicht zich te registreren bij de Drug Enforcement Agency, zodat hij legaal mag voorschrijven van geneesmiddelen op recept aan zijn patiënten. Vóór het verkrijgen van de toestemming van de DEA, moet een arts een bewijs van de licentie in de staat waarin ze van plan is om te oefenen te bieden. De registratie moet om de drie jaar worden verlengd; de credentialing proces identificeert hiaten in de registratie.