Medisch Advies op Constipatie

Constipatie is een aandoening gekenmerkt door incidentele stoelgang. Ondanks wat veel mensen denken, een stoelgang elke dag is niet wat elke gezonde persoon zou moeten hebben. In feite is gezond overal 3-13 stoelgang per week, zolang de ontlasting zacht en kan worden gevoerd zonder significante deformatie.

Identificatie

In het algemeen wordt twee stoelgang of minder per week beschouwd constipatie. Deze stoelgang niet vaak voorkomen en met moeite, omdat de ontlasting droog en hard is. Obstipatie komt vaker voor bij vrouwen, ouderen en mensen met een depressie of een angststoornis. Constipatie kan leiden tot kramp, opgeblazen gevoel, misselijkheid, aambeien en bloeden.

Soorten

Constipatie komt in drie types: transit, langzame doorvoer en afvoer vertraging. In transit obstipatie, ontlasting door de darmen beweegt in een regelmatig tempo. In slow transit obstipatie, wordt deze beweging verlaagd, waardoor minder ontlasting optreden. Outlet vertraging treedt wanneer constipatie wordt veroorzaakt door een probleem met spieren in het bekkengebied, zoals de spieren verdragsluitende plaats van ontspannen.

Overwegingen

Dieet, slechte stoelgang, bepaalde medicijnen, leeftijd, inactiviteit, zwangerschap, depressie en stress kunnen allemaal bijdragen aan constipatie. Hoog-vet, laag-vezel diëten verhogen gevoeligheid voor constipatie. Onvoldoende vochtinname is de grootste bijdrage, omdat beperkte water in de ontlasting veroorzaakt zijn hardheid. Antidepressiva, ijzer pillen en pijnstillers met codeïne ook zorgen dat u meer kans op verstopping, evenals overmatig gebruik van laxeermiddelen.

Effecten

Constipatie kan een nogal ongemakkelijk en frustrerende ervaring zijn, omdat de blokkade in uw dikke darm kan worden gevoeld, maar u niet in staat om te poepen zijn. Dit resulteert vaak in spannen, die bij overmatige kunnen aambeien produceren. De ontlasting is vaak hard en kan niet in staat om te passeren zonder handmatige hulp. Zelfs na de ontlasting is gepasseerd, kan je niet het gevoel dat al het werd uitgebracht.

Preventie / Solution

Veranderingen in levensstijl zijn meestal nodig te verminderen of te voorkomen constipatie, met name het verhogen van vezels en vochtinname. Fiber is een voedingsstof in de vorm van een koolhydraat dat wordt gevonden in fruit, groenten, bonen en volkoren brood of granen. Vrouwen moeten minstens 20 gram vezels per dag te hebben, terwijl mannen een minimum van 30 gram per dag moeten consumeren. Zowel mannen als vrouwen moeten ook zes tot acht glazen water per dag te drinken. Regelmatige lichamelijke activiteit en een betere stoelgang ook helpen. Uit te stellen naar de wc gaat, omdat je bezig bent of je weigert om een ​​openbaar toilet te gebruiken zijn slechte stoelgang. Dus, wees sneller reageren bij de natuur noemt. Vermijd indien mogelijk medicijnen die verstopping kunnen veroorzaken. Tenslotte, als je laxeermiddelen gebruiken, doe dat dan met mate. Overmatig gebruik van laxeermiddelen kan constipatie verergeren.