Medicinaal gebruik van Zeezout

Medicinaal gebruik van Zeezout

Volgens de Mayo Clinic, de chemische samenstelling van zeezout is hetzelfde als tafelzout, met bestaande verschillen in smaak, textuur en verwerking. Toch medicinale toepassingen voor zout - die voornamelijk zijn actuele toepassingen - over het algemeen vragen om minder bewerkt zeezout. Veel van deze zijn traditionele remedies, en de effecten daarvan zal variëren. Voor ernstige gezondheidsproblemen, praten met uw arts over het effect van zeezout remedies.

Oral Health

Zeezout kan worden gebruikt voor gorgelen en de mond en tanden reinigen. Om een ​​gorgelende oplossing te maken, meng 1/2 theel. zeezout in een glas warm water. Dit kan helpen met een zere keel. U kunt een tandpasta met een deel zeezout en twee delen zuiveringszout dat tanden witter helpt maken. Meng gelijke delen zeezout en zuiveringszout om een ​​mondwater te maken.

Eye Behandelingen

Een verdunde oplossing van 1/2 theel. zeezout een pint water kan worden gebruikt om te wassen en te verlichten vermoeide ogen. Gebruik dezelfde oplossing met warm water te deppen rond de ogen om wallen te verminderen.

Huidirritatie

Zeezout kan worden toegepast op een aantal insectenbeten en huiduitslag voor opluchting. Voor bijensteken, nat van de omgeving en van toepassing zout voor pijnbestrijding. Voor muggen, chigger en andere insectenbeten, genieten de beet gebied in zout water, dan is een mengsel van zout en reuzel van toepassing op de beet. U kunt het herstel van poison ivy versnellen door het weken het getroffen gebied in warm, zout water.

Inweken en Stress Relief

Baden in zoutoplossingen is bekend dat het een ontspannend effect, dat verzacht pijnlijke spieren hebben. Voeg een handvol zeezout naar een warm bad om vermoeidheid te verlichten, of enkele eetlepels warm water in een bassin om vermoeide voeten te verzachten. U kunt ook de huid scrubben met behulp van zout als een wrijven na het baden.