Medicinaal gebruik van Savanna bosplanten

Medicinaal gebruik van Savanna bosplanten

Een savanne is een enorme vlakte of grasland gevonden tussen equatoriale bossen en tropische woestijnen. De grootste savannes in Afrika. Veel planten die groeien in savannes in de hele wereld worden gebruikt voor medicinale doeleinden.

Baobab

De boom kan oplopen tot 18 meter hoog groeien en de stam kan een diameter van negen meter hebben. Takken van de baobab's zijn kort en gedrongen, en de bast is dik en grijs. De witte bloemen meten verscheidene centimeters in, en ze kunnen worden gezien opknoping van de hogere takken. De vrucht van de baobab is voetbal-vormig en kan oplopen tot 45 centimeter lang met kort, dicht haar die de hele vrucht te meten.

Het drinken van een mengsel van baobab pulp en water zal helpen genezen diarree. De holle stammen van deze bomen worden vaak gebruikt als bronnen van zoet water.

Azadiraltha Indica

Als het gaat om het gebruik van niet-hout bosproducten, de traditionele geneeskunde en religie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat beide gebruik van de bodem mineralen en flora en fauna middelen.

Azadiraltha indica is een exotische soort die groeit in de savanne zone en kunnen vaak worden gevonden in stedelijke en landelijke instellingen. Om een ​​thee-achtige oplossing te maken, mensen halen de bladeren van Azadiraltha indica en vervolgens onderdompelen filtraat uit de bladeren in de pot met kokend water gedurende een aantal uren. Deze oplossing wordt aan een persoon die malaria koorts.

Biophytum petersianum Klotzsch

Biophytum petersianum Klotzsch is een medicinale plant die sterk groeit uit Azië naar Nieuw-Guinea en in tropische en subtropische Afrika. Locals noemen het Yeleni Nèloutogo en Djutogoui. Stengel van de plant groeit tot 25 centimeter lang. De bladeren zijn erg gevoelig en groeien in een terminal kroon.

De meest voorkomende bereiding van deze kruid poeder, dat wordt gekookt in water en gebruikt om cerebrale malaria en verschillende soorten pijn.

Cola cordifolia

Remedies gemaakt van Cola cordifolia boom gerapporteerd aan diverse soorten pijn, koorts en diarree genezen.

In Mali, de gepoederde schors van Cola cordifolia is gemengd met water om wonden te behandelen. Andere Cola cordifolia middelen worden gebruikt om verschillende kwalen en borst infecties. In Gambia, een water brouwsel behandelt constipatie; en de binnenste bast kan worden toegepast op een gezwollen vinger pus naar boven brengen en versnellen de genezing.

Ook in Gambia, een poedervormig mengsel wordt gebruikt als een diureticum, en het sap wordt gebruikt voor oog behandelingen. In Senegal zijn de bladeren van de boom in water geweekt om lepra te behandelen. Wortels die gesplitst en gemengd met water worden gebruikt in de behandeling van gonorroe.

Combretum Molle

De struik Combretum molle, of Ganianka, groeit in de savanne bos van Senegal tot West-Kameroen en is te zien in heel tropisch Afrika. Het belangrijkste gebruik van deze plant is om malaria te behandelen. Het wordt ook gebruikt om diverse soorten pijn. Water vermengd met de gepoederde schors samen met Mumuye gom maakt een gorgelen voor keelpijn. De bast wordt gemengd met graan voedingsmiddelen en gebruikt om dysenterie te behandelen. Dit mengsel wordt ook gegeven aan ziekte bij jonge kinderen te voorkomen.

In verschillende delen van Afrika, wordt Combretum molle gebruikt om ascites, bronchiale infecties, oedeem, waterzucht, gele koorts en geelzucht, diarree, buikklachten, anurie en blennorhea behandelen. Het wordt ook beschouwd als een gif tegengif.