Medicinaal gebruik van Evening Primrose

Medicinaal gebruik van Evening Primrose

Teunisbloem, of "zon druppel," is een van de inheemse genezers in Noord-Amerika. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center website, teunisbloem wortel was een gemeenschappelijk deel van de Native American dieet en de bloemen werden vaak gebruikt in kompressen voor huidaandoeningen. Vandaag de bloemen en bladeren van de plant worden gebruikt in recepten, maar het is de zaden die de sleutel tot genezing houden. Teunisbloem olie wordt gewonnen uit de zaden en verkocht als olie of capsules die oraal worden genomen.

Huidaandoeningen

Teunisbloemolie (EPO) is gebruik maken van lokaal tot een aantal huidaandoeningen te behandelen. De meeste aandoeningen olie is bekend om genezing omvatten roodheid en jeuk - eczeem, dermatitis, huiduitslag geassocieerd met allergische reacties en schaafwonden. De helende voordelen worden toegeschreven aan de hoge niveaus van gamma-linoleenzuur (GLA) aanwezig in het zaad, volgens Medline Plus, een website gepubliceerd door het Amerikaanse National Library of Medicine. GLA is een essentieel omega-6 vetzuur dat niet door het lichaam.

Pre-menstrueel syndroom

EPO is al lang bekend voor het verlichten van de symptomen van PMS, vooral borsten of pijn. De US National Library of Medicine's Medline Plus website staat: "... de beschikbare informatie geen aanbeveling toe voor of tegen het gebruik van teunisbloemolie in (borstpijn) conditie." De website heeft echter verwijzen naar de Europese landen met behulp van EPO voor pijn in de borst. EPO kan ook het opgeblazen gevoel geassocieerd met PMS te verlichten.

Diabetische neuropathie

Diabetische neuropathie is zenuwbeschadiging geassocieerd met diabetes. De symptomen zijn gevoelloosheid en tintelingen in de benen en voeten. De aandoening kan ook leiden tot een branderig gevoel of pijn in de onderste extremiteiten. EPO kan verlichten sommige van de symptomen van diabetische neuropathie. De Universiteit van Maryland Medical Center geeft EPO als mogelijk een positieve invloed hebben op de Multiple Sclerose, een ziekte die het zenuwstelsel richt.