Medicinaal gebruik van Bee Balm

Medicinaal gebruik van Bee Balm

Bee balsem (Monarda sp.) Groeit als een native Eastern American eeuwige onderscheidt zich door zijn heldere, prachtige bloemen. Voor het eerst gebruikt door indianen, heeft bij balsem sindsdien uitgegroeid tot een populaire drank voor zowel de smaak en medicinaal gebruik. Bijen gunst dit kruid, de kredietverlening aan de algemene naam van bijen balsem en waardoor het een populaire tuin bloem. Het biedt verlichting voor een verscheidenheid van kwalen van verkoudheid slapeloosheid, alsmede het verschaffen culinaire en ambachtelijke materiaal.

Plant Beschrijving

Bee balsem groeit 2-5 meter hoog, het produceren van bloemen op vertakte, vierkante stengels. Op de stengels, lichtgroen tegenovergestelde laat ontvouwen, getande en lans gevormd. Fijne haartjes die zowel de stengel en bladeren geven bij balsem een ​​textuur die is ruw aan. De geurende bloemen bloeien in een verscheidenheid van kleuren, variërend van rood (Monarda Didyma) tot (Monarda fistulosa) roze. De unieke krans-achtige bloemen bloeien van juni tot september.

Geschiedenis

De Oswego Indianen maakte eerst thee van de gedroogde bladeren van bijen balsem, speciaal Monarda Didyma, waardoor het de bijnaam van Oswego thee. De Indianen later deelde het met de kolonisten in de regio New York, die vervolgens werd populair in het midden van de jaren 1700 als een thee vervanger. De geur van bijen balsem lijkt op die van Citrus bergamia, die gaf de Balsem van de naam "bergamot."

Medische eigenschappen

Alternatieve geneeskunde maakt gebruik van de antiseptische, diureticum en stimulerende eigenschappen van bijen balsem. Het heeft carminative (het verlichten van winderigheid) en zweterig (zweet-inducerende) kwaliteiten, volgens Alternatieve Nature. Beoefenaars gebruiken ook antiseptische thymol olie, die is afgeleid van bijen balsem.

Traditionele toepassingen

Meestal dronk als een tonic of thee, de indianen gebruikt bij balsem en andere Monarda familieleden om koorts en hoofdpijn te verlichten. Andere toepassingen voor de koffie onder consumptie als een eetlustremmer en een menstruele regulator. Traditioneel, bruiden en moeders in de 19e eeuw dronken bijen balsem tonic.

Modern Uses

Moderne dag vindt bij balsem meestal gebruikt als een infusie of thee aan maagpijn, misselijkheid en braken. Om zijn brede waaier van medische toepassingen te bewijzen, het bestrijdt ook winderigheid en gas. Volgens Alternatieve natuur, het inademen van stoom van een infusie van de plant helpt bij keelpijn en verhoogt slijm flow. Externe applicaties toegepast medisch te behandelen huidaandoeningen en infecties.

Oogsten voor de thee

Bij het oogsten van bijen balsem te maken in een infusie of thee, trek de bladeren van de stengel en laten drogen in de schaduw voor twee tot drie dagen. Eindig drogen door kunstmatige warmte indien nodig. Laat de bladeren langer drogen kan de smaak en kwaliteit van de koffie te wijzigen. Ochtend, net na de dauw droogt, presenteert de beste tijd om te oogsten.