Medicatie voor triglyceriden

Medicatie voor triglyceriden

Volgens de Mayo Clinic, kan hoge bloeddruk triglyceride niveaus het risico op hart-en vaatziekten verhogen. Uw arts kan voorschrijven een of meer van de vier soorten medicijnen om uw triglyceride niveaus te verlagen. Normale triglyceride concentraties minder dan 150 milligram per deciliter bloed, volgens de Mayo Clinic.

Fibraten

Volgens Phillip Treadwell, PharmD, voorgeschreven medicijnen bekend als fibraten, zoals gemfibrozil en fenofibraat, het beste werken om bloed triglyceride niveaus te verlagen. Mogelijke bijwerkingen van beide medicijnen zijn onder andere buikpijn en spierpijn of zwakte.

Statines

Receptplichtige geneesmiddelen bekend als statines, inlcluding simvastatine, pravastatine natrium, calcium atorvastatine, lovastatine en fluvastatine natrium, werken goed in het verlagen van matig hoge triglyceride niveaus. Mogelijke bijwerkingen van statines zijn koorts, geelzucht, misselijkheid, huiduitslag, netelroos, jeuk, pijn in de rechter bovenbuik, spierpijn of zwakte en zwelling van het gezicht, de keel of handen.

Niacine

Verkrijgbaar in recept en over-the-counter-versies, niacine verlaagt triglyceriden meer dan de statines, maar minder dan de fibraten, volgens Treadwell. Mogelijke bijwerkingen van niacine zijn jeuk, hoofdpijn, wazig zien, misselijkheid, geelzucht en duizeligheid.

Visolie

Visolie supplementen, die omega-3 vetzuren kan het bloed triglyceride levels.Possible bijwerkingen van visolie of omega-3-zuur verlagen omvatten oprispingen, misselijkheid, brandend maagzuur, huiduitslag en veranderingen in de smaakzin.

Andere overwegingen

Uw arts kan medicijnen voorschrijven wanneer veranderingen in levensstijl niet aan uw triglyceride niveaus te beheersen. De Mayo Clinic meldt de beste manieren om lagere triglyceriden omvatten het volgende: verliezen overtollige gewicht, lichaamsbeweging routine, en suiker, geraffineerde voedingsmiddelen, transvet en alcohol te vermijden.