Manieren om te gaan met Seasonal Affective Disorder

Seizoensgebonden affectieve stoornis, afgekort als SAD, een specifiek type van depressie die optreedt tijdens de wintermaanden. Gedurende die tijd van het jaar wanneer er minder zonlicht, seizoensgebonden affectieve stoornis treft zowel uw stemming en gedrag. Naast de traditionele behandelingen van medicatie en therapie voor depressie, kunt u ook lichttherapie gebruiken als een manier om uw klachten te behandelen.

Geneesmiddel

Zoals met andere vormen van depressie, seizoensgebonden affectieve stoornis kan worden behandeld met medicijnen. Volgens de Mayo Clinic, terwijl de symptomen van seizoensgebonden affectieve stoornis optreden tijdens de maanden waarin er minder zonlicht, uw arts kan het hele jaar door medicatie of lagere dosering kunnen voorstellen tijdens maanden dat u geen symptomen vertoont. Antidepressiva worden het meest gebruikt, hoewel andere vormen van psychiatrische medicijnen kunnen worden berecht als je niet reageren op antidepressiva. De FDA heeft een verlengde afgifte antidepressivum voor de specifieke behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornis --- bupropian, dat wordt verkocht onder de merknaam Wellbutrin XL goedgekeurd. Andere antidepressieve medicijnen die u kunt gebruiken zijn paroxetine (Seroxat), sertraline (Zoloft), fluoxetine (Prozac en Sarafem) en venlafaxine (Effexor).

Lichttherapie

Volgens de Mayo Clinic, omdat de symptomen van seizoensgebonden affectieve stoornis wordt veroorzaakt door het ontbreken van zonlicht blootstelling aan verschillende lichtbronnen symptomen verlichten. Wanneer kunstlicht gebruikt als een behandeling veroorzaakt een biochemische verandering in de hersenen, als natuurlijk licht doet; Deze biochemische verandering moet leiden tot een verlichting van uw depressieve stemming. Het kunstlicht is in een speciale doos, die u plaatst in uw buurt, en de doos geeft een helder licht. Omdat de therapie berust uitsluitend op een lichte, zijn er weinig bijwerkingen.

Echter, ondanks de schijnbare voordelen van lichttherapie, dit type van behandeling is niet goedgekeurd door de FDA. Niet genoeg bewijs is gevonden in klinische studies naar de effectiviteit van deze behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornis. Toch lichttherapie is een alternatieve behandeling als u ervoor kiest om geen medicijnen te gebruiken. Daarnaast lichttherapie hoeft alleen te worden gebruikt tijdens de lage zonlicht maanden wanneer uw symptomen zijn op hun slechtst.

Psychotherapie

Psychotherapie is een andere manier dat je kunt omgaan met seizoensgebonden affectieve stoornis zonder gebruik van medicatie. Psychotherapie probeert interne negativiteit te onthullen en verander deze gedachten om je beter te voelen. Volgens de Mayo Clinic, een combinatie van medicatie en psychotherapie betere resultaten in de verbetering van de symptomen dan psychotherapie alleen.