Man blaasontsteking symptomen

Blaasontsteking bij mannen worden soms aangeduid als cystitis. Volgens de Mayo Clinic, blaas infecties bij mensen zijn vaak het gevolg van een vergrote prostaat, nierstenen of abnormale vernauwing van de urethra. Merck meldt dat mannelijke blaasontsteking algemeen beginnen met een infectie in de urethra die reist naar de prostaat en de blaas in. Terugkerende blaasontsteking bij mannen worden meestal veroorzaakt door een aanhoudende bacteriƫle infectie in de prostaat.

Vaak moeten plassen

Als je een blaasontsteking voelt u zich alsof je blaas vol is, alleen te vinden kunt u geen of weinig plassen. De drang om te plassen gaat niet weg, zelfs nadat de blaas is geleegd. Je mag frequente reizen naar het toilet te maken, omdat de drang om te plassen is sterk.

Branden en steken

U kunt een brandend of stekend gevoel ervaart in je plasbuis bij het plassen. Dit branderig gevoel krijgt over het algemeen sterker in de richting van het einde van de plassen stroom en kan blijven hangen voor een paar momenten na het plassen is gestopt. De pijn kan zeer intens.

Geur en Vormgeving

Bij een blaasontsteking aanwezig is, kan je urine een sterke geur hebben. In aanvulling op de sterke geur, kunt u merken dat uw urine troebel is of dat het bloed bevat. Bloed in de urine kan niet zichtbaar zijn. Indien bloed in de urine zal worden gedetecteerd door testen. Wanneer bloed in de urine duidt hoog aantal witte bloedcellen, waardoor de blaasontsteking ernstig.

Pijn en Koorts

U kunt pijn in uw rug, bekken / schaamstreek of in je buik. Rugpijn die gepaard gaat met andere symptomen is een sterk teken dat de infectie zich heeft verspreid naar de nieren. Infecties die verspreid naar de nieren brengt dikwijls een koorts. De koorts laagwaardige of hoog afhankelijk van de ernst van de infectie.

Overwegingen

U zult over het algemeen weten wanneer u een blaasontsteking. De symptomen zal je je ongemakkelijk en zijn moeilijk te negeren. Als u last heeft van de symptomen van een blaasontsteking, moet u uw arts te bezoeken. Infecties onbehandeld kan leiden tot nierfalen.