Magen Häftning Procedur

Om du är minst två gånger den rekommenderade vikt och har försökt gå ner i vikt genom andra övervakade program än du kan vara en bra kandidat för ett förfarande allmänt känd som "magen häftning," enligt American Medical Association. Detta förfarande är en större operation som förändrar hur kroppen smälter maten och kräver att förändra dina matvanor för resten av ditt liv. Det har sina risker, men om du är kraftigt överviktig, kan det bara rädda ditt liv genom att hjälpa dig att kasta pounds som bidrar till andra hälsorisker.

Kandidater

The Cleveland Clinic rekommenderar bara du genomgå ett sådant förfarande, om du har ett BMI (förhållandet mellan din vikt till din längd) av mer än 40 Dessutom bör din övervikt vara allvarliga nog för att den orsakar fysiska utmaningar - kanske du kan inte fungera längre, eller du inte kan gå som du en gång gjorde. Andra hälsoproblem kan hota din livsstil och liv, inklusive grav sömnapné som får dig att vakna upp mitt i natten för att du inte kan andas. Du bör ha uttömt andra fitness och näringsmässiga regimer innan du tittar på detta kirurgiska alternativ.

Förfaranden

Du kanske vet proceduren som "magen häftning," men läkarna vet det som två huvudtyper av operationer: Roux-en-Y gastric bypass (RGB) eller omfattande gastric bypass. The Cleveland Clinic rapporterar att RGB är den vanligaste av de två, medan det andra alternativet är det mer komplicerat ett. Den främsta skillnaden är att med omfattande gastric bypass en del av magen tas bort och matsmältningssystemet ändras på ett sådant sätt att livsmedel förbi både den första och andra delarna av tunntarmen, medan RGB gör mat för att kringgå den första delen av tunntarmen, samt en del av jejunum - eller den andra delen av tunntarmen. Den omfattande alternativet främjar betydande, snabb viktminskning, men det är inte används ofta på grund av näringsunderskott i samband med förfarandet.

Grunderna

Räkna med att vara på operationsbordet i två till tre timmar. Du bör också vara medveten om riskerna, bland annat döden. Enligt Mayo Clinic, för varje 200 till 300 magen häftning procedurer utförs, dog en person. Riskfaktorer inkluderar din ålder vid tidpunkten för kirurgi, redan existerande medicinska tillstånd och blodproppar. Din läkare kommer också att förbereda dig för operation genom att göra sådant som avvänjning dig bort av cigaretter, eftersom rökning är en annan viktig riskfaktor.

Steg

I sin mest grundläggande, skapar läkaren en påse högst upp i magen. Han skapar sedan en förbikoppling runt ett segment av magsäcken och tunntarmen. Därifrån magsäcken häftas över toppen, i sin tur tätande detta parti av från resten av organet. När detta är gjort, är magen minskas till storleken av en valnöt. Det innebär att du inte kan hålla mer än ett uns av livsmedel i taget. Efter det är det faktiska bypass exekveras genom att skära i tunntarmen och syr den till magsäcksficka, i sin tur styra om maten så att den hoppar över större delen av magen och en del av tunntarmen.

Signifikans

Gastric bypass fungerar eftersom det krymper din mage. Om du äter för mycket eller tugga för fort, kommer din nya mage inte kan hantera det, vilket kan leda till att du upplever smärta eller kasta upp, enligt Mayo Clinic. AMA rapporterar också att gastric bypass fungerar genom att bromsa den tid det tar för magen att tömma, så att du kan känna dig mätt längre. Det anses vara en av de mest effektiva förfaranden viktminskning för de som är kraftigt överviktig och medicinskt äventyras. The Cleveland Clinic fann att två tredjedelar av dem som genomgick gastric bypass förlorade övervikt på två år, och mycket få av dem som gick genom operation återfick vikten.

Komplikationer

Det finns en lång efter operationen vårdprocessen, som inleds med att inte äta för två till tre dagar efter op, och fortsätter med en speciell flytande kost som utvecklas till mosade, så mjuk och slutligen vanlig mat under loppet av tre månader. Under den tiden, enligt Mayo Clinic, kan du känna att du har fått influensa och uppleva värk och frossa. Som du gå ner i vikt, kanske du håret falla ut och huden kan bli torr. Du kan få allvarliga upp-och nedgångar med ditt humör. Allvarliga komplikationer är läcker på linjen där magsäcken är häftade, bråck och ett syndrom som kallas "dumpning" där maten går genom tunntarmen för snabbt och orsakar diarré, kräkningar och yrsel.

Final Note

Gastric bypass är inte för svag i hjärtat. Men med vad som kan vara en dödlig förfarande kommer en hel del fördelar. The Cleveland Clinic rapporterar att de som håller hela tyngden avlastas av villkor i samband med deras fetma, inklusive förhöjt blodsocker. Även om det är svårare att äta så mycket och så snabbt som du gjorde innan operationen, är underhållet fortfarande viktigt - du måste fortfarande äta rätt mat, få motion och du kan behöva ta kosttillskott för att kompensera näringsbrist i samband med livsmedel hoppa över en del av tarmen där mycket av järn och kalcium absorberas.