Maandelijkse Lijst van Infant Vaccine Shots Voordat Leeftijd Eén

Maandelijkse Lijst van Infant Vaccine Shots Voordat Leeftijd Eén

Het Center for Disease Control (CDC) is het bureau dat het aanbevolen vaccinatieschema voor baby's en kinderen stelt. Baby's zullen shots ontvangen als onderdeel van pediatrische goed bezoeken. Dankzij kindertijd immunizations, vele ziekten die gebruikt voor baby's en jonge kinderen doden geëlimineerd of aanzienlijk verminderd, volgens CDC.

Geboorte tot een maand

Hepatitis B is de eerste vaccinatie een pasgeboren moeten krijgen, volgens Nemours, een toonaangevende pediatrische gezondheidszorg praktijk. De vaccinatie is eigenlijk een serie van drie injecties te beschermen tegen de ziekte, die ernstige en permanente problemen met de lever ontstaat. De timing van het eerste schot is afhankelijk van de gezondheid van het kind bij de geboorte en of moeder is een Hepatitis B drager. Meest voldragen, gezonde baby zal de vaccinatie ontvangt kort na aankomst in de wereld of voor het verlaten van het ziekenhuis. De volledige Hepatitis B vaccinatie biedt langdurige immuniteit en het verminderen van de kans van lever kanker, volgens Nemours.

Twee Maanden

De twee maand bezoek kan een zware dobber voor ouders en baby's zijn. Een baby zal een serie vaccinaties krijgen, terwijl de ouders moeten hun baby ervaring shots kijken voor de eerste keer.

Op twee maanden, moet een kind de eerste dosis van pneumokokken, Rotovirus, difterie-Tetnus-kinkhoestvaccin (DTaP), Haemophilus influenzae type b (Hib) en inactieve poliovirus vaccin (IPV) krijgen. Het pneumokokkenvaccin (PCV) beschermt tegen de pneumokokken bacterie die levensbedreigende ziekte zoals longontsteking, bacteriële meningitis en bloed infecties veroorzaakt, volgens de Nemours. De Rotovirus Vaccine (RV) beschermt tegen infectie die ernstige diarree en braken veroorzaakt. Volgens de March of Dimes, DTaP beschermt tegen drie ziekten die hart en ademhalingsproblemen, lock kaak en hoesten en verstikking kan veroorzaken. Hib en IPV tegen influenza en polio, die verlamming veroorzaken. Een twee maanden oude zal ook de tweede dosis van het hepatitis B-vaccin te ontvangen, in de veronderstelling ontving ze de eerste dicht bij de geboorte.

Vier maanden

Tijdens de vier maanden durend bezoek, zal de baby de tweede dosis van RV, DTaP, Hib, PCV en IPV ontvangen, volgens de Centers for Disease Control.

Zes Maanden

Tijdens de zes maanden durend bezoek, zal de baby de laatste dosis van de RV, DTaP, Hib en de PCV vaccins ontvangt. De laatste dosis van het IPV vaccin kan worden gegeven tijdens de zes maanden bezoek, of kan worden gegeven wanneer tussen zes maanden en 18 maanden, volgens CDC. Het bereik voor de laatste dosis van het vaccin Hepatitis begint op zes maanden en eindigt bij 18 maanden. Een zes maanden oude moet ook zijn jaarlijkse griepprik.

12 Maanden

Na de zes maanden durend bezoek, kunnen ouders en baby's een pauze van de naalden tot ongeveer 12 maanden te krijgen. Op de een-jaar bezoeken, moet een baby de laatste doses van Hib en PCV ontvangen. Drie "nieuwe" vaccinaties kunnen worden ingevoerd: mazelen, bof en rodehond (BMR), varicella en Hepatitis A. Het BMR-vaccin beschermt tegen drie ziekten die levensbedreigende aandoeningen zoals koorts, hersenbeschadiging, oorontstekingen en pijnlijke zwelling van de kan veroorzaken testikels en eierstokken, volgens de March of Dimes. Daarnaast kunnen ook Rubella miskramen veroorzaken, waardoor het belangrijk individuen voorkomen de ziekte verspreiding ervan te verminderen. Varicella beschermt tegen waterpokken, die in ernstige gevallen fataal kan zijn, volgens de CDC. Hepatitis A beschermt tegen chronische aandoeningen lever en vaatziekten. De BMR en varicella vaccin kan worden gegeven van 12 maanden tot 15 maanden. Baby's moeten twee doses van Hepatitis A van 12 maanden tot 23 maanden.