Maakt gebruik van Triphala Tea

Maakt gebruik van Triphala Tea

Triphala is een kruid gebruikt in Aruyvedic geneesmiddel dat is eigenlijk een mix van drie vruchten, Amalaki, Haritaki en Bhibitaki, die worden gedroogd en vermalen tot een fijn poeder. Het mengsel kan worden gevonden in tablet en poeder, die beide kunnen worden gebruikt voor thee. Tiphala thee is een voedingssupplement dat constipatie vermindert, bevordert gewichtsverlies en verlaagt cholesterol.

Laxeermiddel

Triphala thee wordt gebruikt om de stoelgang te stimuleren en te verlichten de symptomen van constipatie inclusief gas en een opgeblazen gevoel. Geconsumeerd elke nacht, de thee is een zachte laxeermiddel dat niet kwaad doet aan de dikke darm als het gebruikt wordt voor langere perioden. Het kruid spoelt het maagdarmkanaal en houdt het spijsverteringsstelsel gezond. De thee kan ook worden gebruikt helpen om regelmaat te houden en als hulp bij de spijsvertering voor mensen met een gevoelige maag.

Oogdouche

Triphala thee heeft anti-inflammatoire eigenschappen die bruikbaar zijn bij de behandeling van oogaandoeningen zijn. Triphala thee oogdouche kan rood, gezwollen en jeukende ogen te verlichten en helpen bij het verbeteren van andere oogaandoeningen zoals cataract, conjunctivitis en stallen. De koffie poeder kan gemengd worden met koud of warm water en vervolgens gezeefd met een fijne zeef zoals een koffiefilter of kaasdoek om vuil te verwijderen. De koffie wassen kan met koudekompres of simpelweg spoelen van de ogen tot drie keer per week.

Ontgifting

Triphala is vaak een ingrediënt in ontgifting thee vanwege de effecten op het maag-darmkanaal, maar het is ook een krachtige detox kruid op zijn eigen. De drie vruchten gemengd om darmreiniger thee creëren bevatten antioxidanten, elimineren bacteriën en toxines en het bevorderen van een gezonde spijsvertering en absorptie, allemaal toe te voegen aan de voordelen van triphala als een ontgifting tool. Drinken Triphala thee of twee keer per week kan voorkomen toxinen ophoopt in het lichaam.

Weight Loss

Triphala effect op de spijsvertering is het nuttig als een gewichtsverlies supplement. De thee regelt de spijsvertering en stimuleert de absorptie en assimilatie van voedingsstoffen. Tripahala thee helpt ook het lichaam om vet te verbranden en heeft positieve effecten op het cholesterolgehalte. Tripahala wordt ook gezegd dat het metabolisme, wat helpt bij het afbreken van vetten verhogen.