Lymfoedeem management

Lymfoedeem management

Vochtretentie en weefsel zwelling, bekend als lymfoedeem, kan optreden na beschadiging van het lymfestelsel tijdens chirurgie. Geblokkeerde lymfatische vloeistof opbouwt waardoor pijn, en vaak infecties. Volgens de Mayo Clinic, lymfoedeem treft meestal een arm of been.

Manuele lymfedrainage (MLD)

Dagelijkse massage door een getrainde lymfatische therapeut stimuleert de lymfevaten en moedigt drainage. Een eerste behandelingskuur kan 3-8 weken vergen, volgens de National lymfoedeem netwerk.

Samendrukking

Elastische compressie bandages, gebruikt in verschillende lagen, oefen druk uit wanneer de spieren uit te breiden. Beweging van lymfevocht kan zwelling en de ruwe, verharde huid, die ernstige zwelling oorzaken verlichten.

Oefening

Het National Cancer Institute beveelt oefening om vloeiende beweging aan te moedigen en de zwelling te verminderen.

Huidverzorging

Sneden en krassen laat bacteriƫn in het lichaam terecht en groeien in gevangen lymfatische vloeistof, waardoor een infectie. Hydraterende lotion en handschoenen worden gebruikt om de huid te beschermen. Shots worden gegeven in niet-aangetaste ledematen.

Weight Loss

Lymfoedeem management omvat het handhaven van een gezond gewicht, omdat obesitas onder druk kan zetten op het lymfestelsel.