Low Protein Recepten & de Nier

Als u lijdt aan nier- of leverziekte, of als uw lichaam ongewoon lage stofwisseling als gevolg van ziekte, moet u uw dieet om uw eiwitconsumptie te verlagen passen. Hoewel sommige eiwit is nodig om uw lichaam te helpen groeien en te repareren zelf, het eten van te veel eiwit kan een ophoping van ureum --- een afvalproduct van eiwitten veroorzaken --- en dit legt een last op uw nieren. Door het volgen van een laag-eiwit dieet, kan u helpen om de stress op de gezonde delen van uw nieren te verminderen door het verlagen van de hoeveelheid ureum die het moet verwerken. Veel van uw favoriete recepten kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de hoeveelheid eiwit verlagen door eenvoudig substitueren groenten en korrels in plaats van een gedeelte of alle vlees in de recepten.

Betekenis

Een laag-eiwit dieet wordt aanbevolen voor mensen die lijden aan lever of nieren dysfunctie. Hoewel een gemiddelde van 40 g tot 60 g eiwit per dag is noodzakelijk in het dieet van de meeste mensen, te veel eiwit zorgt ervoor dat de organen om overwerkt te worden als ze proberen om het lichaam van overtollige ureum ontdoen, en voor mensen met lever- of nierfunctie, omgaan met een overmaat aan ureum kan worden gevergd de gezonde organen. Een voeding van 4 tot 8 procent eiwit wordt vaak aanbevolen voor patiënten met een nier-, lever- of metabolisme stoornissen of ziekten.

Eiwitarme Recept

Eiwitarme Turkije Salade

In een grote kom, combineer 1 1/2 kopjes kalkoenfilet gekookt, zonder vel en in stukjes gesneden, 1 kopje blokjes gesneden selderij, 3 kopjes rode heerlijke appels, gehakt met de huid intact, 1/4 kopje gebroken pecannoten en 3 el mayonaise. Roer de ingrediënten goed, dan in de koelkast in een afgedekte container.

Bereid een cranberry Franse dressing door het combineren 1/2 kopje jellied cranberry saus en 1/8 theelepel elk van paprika, droge mosterd en zwarte peper. Gebruik een garde om te roeren, en voeg 1 eetlepel azijn en 2 eetlepels plantaardige olie een beetje per keer, afwisselend tussen de twee en eindigend met de azijn.

Overwegingen

Compenseren uw dieet voor het verlies in calorieën die kunnen optreden bij het verlagen van de eiwitinname. Eet meer gezonde vetten, waaronder meervoudig onverzadigde plantaardige oliën, olijfolie en mayonaise. Eet fruit die bewaard zijn gebleven in zware, zoete stroop, en eet harde snoepjes de hele dag om boost calorieën te helpen zonder het verhogen van uw eiwitconsumptie.

Zorg ervoor dat uw lichaam krijgt een voldoende hoeveelheid eiwit. Heeft uw arts te voeren routine bloedonderzoek om uw proteïne en bloedsuikerspiegel te controleren na een paar maanden op uw eiwitarme dieet. Te weinig eiwit in voeding kan leiden tot een verlies van spierweefsel en algemene zwakte en lethargie. Spreek met een voedingsdeskundige over het ontwerpen van een dieet plan dat recht voor de unieke behoeften van je lichaam is.

Low-Protein Foods

Meeste vruchten en groenten bevatten weinig eiwit, maar er zijn uitzonderingen. Sommige erwten, bonen en zetmeelrijke groenten, zoals aardappelen, kunnen zeer hoog in eiwit en dient vermeden te worden als je op een laag-eiwit dieet. Verse voedingsmiddelen zijn hoger in eiwit dan bevroren degenen, dus bevroren versies van deze voedingsmiddelen kunnen een manier van ze op te nemen in uw dieet zonder overbelasting van uw lichaam met ureum zijn.

Vlees is zeer rijk aan eiwitten, het meten van ongeveer 10 g eiwit per ounce. Een gram kaas kan ook tot 10 g eiwit en moet worden beschouwd als een "high-eiwit" food. Black-eyed peas, bruine bonen en pinto bonen zijn allemaal hoog in eiwitten, die ongeveer 7g tot 9 g eiwit per 1/4 cup portie. Pasta, erwten, soja melk, aardappelen en brood zijn relatief hoog in eiwitten, net als witte rijst en maïs. Kleine porties (1/4 tot 2/3 kopje) van deze voedingsmiddelen hebben tussen 3g om 7g eiwit en moeten met mate worden gegeten door mensen na een eiwitarme dieet.

Supplementen

Omdat je lichaam kan niet een deel van de essentiële aminozuren die het nodig heeft als je op een eiwitarm dieet te ontvangen, spreken met uw voedingsdeskundige of nefroloog over het nemen ketozuur supplementen - een synthetische essentieel aminozuur dat je lichaam te voorzien van de aminozuren het vereist, zonder overbelasting van uw nieren.